Yves Van Borm: "Grote eer om hier trainer te worden"

maandag 03 december 2018 - 08u53
Sven Van Den Bogaert en Patrick Le Juste flankeren de nieuwe T1

Zondagavond na de wedstrijd tegen THES Sport kwam het clubbestuur tot een overeenkomst met Yves Van Borm (51) om de nieuwe T1 te worden van SC Eendracht Aalst. Hij tekent een contract tot eind dit seizoen, met een optie op een verlengd verblijf.

Van Borm leidt vanavond zijn eerste training. Het webteam ging al kennismaken met de nieuwbakken coach. "Het is een grote eer om voor deze ambitieuze traditieclub te mogen werken. Het komt snel na mijn periode bij Knokke maar dat heeft voordelen want ik ken de reeks goed. Dat zal ook één van de redenen zijn waarom de club naar mij gekomen is. We moeten zien dat we met Aalst dit seizoen niet in de problemen geraken. De komende wedstrijden tegen Club Luik (uit) en KSK Heist (thuis) zijn daarom belangrijk. Volgend seizoen wil ik graag meespelen voor promotie. Daar ligt de uitdaging."

Een kick

Eendracht Aalst heeft voor Yves Van Borm nog weinig geheimen. "Logisch ook want we zijn samen naar de Eerste Amateurliga gepromoveerd. Knokke pakte de titel en Eendracht won de eindronde. We moet voortbouwen op het goede dat er al staat. Zoals elke coach zal ik nieuwe accenten leggen om de ploeg te verbeteren. De supporters zijn in staat om ons over de streep te trekken als het nodig is. Het volle uitvak in de wedstrijd op RWDM gaf mij een kick."

Eigen sterkte

Zijn filosofie is om altijd één doelpunt meer te maken dan de tegenstander. "Ik wil niet speculeren op de nul maar op doelpunten jagen. En als het kan met attractief voetbal. Het zijn de spelers die het systeem bepalen. Binnen enkele weken zal ik zicht hebben op de kwaliteiten en gebreken. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en de mindere zaken proberen te verdoezelen."

Ervaring

De Anderlechtenaar brengt heel wat ervaring mee. In Willebroek en Knokke werd hij een volksheld. "Op mijn 29 was ik al speler-trainer van Eendracht Zele. Dezelfde functie oefende ik ook uit bij Rita Berlaar. Via SV Aartselaar, KFC Brasschaat en FC Nieuwmoer ging het naar KVC Willebroek-Meerhof waarmee ik naar Derde Klasse promoveerde. Die eerste titel pakken blijft toch voor mij het hoogtepunt. Nadien was ik nog aan de slag bij VV Hoogstraten, Lyra, Racing Mechelen, KSV Bornem en SK Deinze. Meestal 2 tot 3 seizoenen wat toch wil zeggen dat ik iets neergezet heb." (Als speler voetbalde Van Borm voornamelijk in Derde en Vierde Klasse. In de jeugd van SK Beveren was hij nog jeugdinternational, nvdr)

Licentie

Tot voor kort was Van Borm nog aan de slag bij Knokke waar Lorenzo Staelens nu overgenomen heeft. (Het Eendracht-bestuur praatte ook met de ex-international maar besliste om hem geen voorstel te doen, nvdr). "Het verhaal met Royal Knokke FC is bekend. Drie opeenvolgende titels pakken is een unicum. De club vroeg echter geen licentie aan, anders was ik trainer in Eerste Klasse B. Maar het verleden telt niet, enkel het heden en de toekomst. Eendracht Aalst zal er wel alles aan willen doen om een licentie te bemachtigen als we zover staan."

Van harte welkom in Aalst en veel succes, Yves!

Interview: Kenneth Demaret

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres