Ladies Game voor 50 jaar damesvoetbal!

vrijdag 07 juni 2019 - 00u28
Voor 1.500 toeschouwers op Zandberg pakten de Dames in 2000 hun derde landstitel

De eerste afspraak na de Expo volgt al op zaterdag 15 juni in het Pierre Cornelisstadion. Niet alleen de Legends bij de heren komen dan in actie (E.Aalst-Anderlecht om 19u00) maar ook de oude gloriën bij de Dames trekken opnieuw hun wedstrijdshirt aan. Zij nemen het om 15u30 op tegen de huidige Ladies, ter gelegenheid van 50 jaar damesvoetbal op den Iendracht.

Het was in 1969 dat Kamiel Sergant een damesvoetbalploeg oprichtte, de befaamde Kamillekes. In 1981 promoveerde de ploeg naar de nationale reeksen en pendelde het vaak tussen Eerste en Tweede Klasse. In het gouden jaar 1995 gingen de Kamillekes op in Eendracht Aalst onder stamnummer 90. De Eendracht-dames werden meteen een topploeg in het Belgisch damesvoetbal en coach Gunther Bomon leidde de dames naar 5 landstitels en 2 bekers. Ze werden in 2001 de eerste Belgische deelnemer in de vrouwelijke Champions League en speelden onder meer tegen Arsenal en Levante.

De financiële problemen bij de mannen zorgden ook voor het einde van de grote successen bij de dames, die zelfstandig verder gingen op het hoogste niveau als VC Dames Eendracht Aalst. Na een vrijwillige terugkeer naar de provinciale reeksen, stootte de club in 2013 door naar de Eerste Klasse (het tweede niveau). Stamnummer 90 kreeg in 2015 opnieuw een damesteam, Divas Eendracht Aalst. Twee jaar later liet Eendracht de Divas en de Dames samensmelten tot de huidige Eendracht Aalst Ladies.

Wie de Expo 100 al bezocht heeft het gezien. Met de mooiste foto's die ex-speelsters en trainers bezorgden werd een kamer '50 jaar damesvoetbal: van de Kamillekes tot de Ladies' ingericht. Maar er zijn ook originele wedstrijdshirts en een vitrinekast gevuld met aandenkens aan de titels en bekers. Nog te bekijken op 8, 9 en 12 juni op de Expo 100 jaar Eendracht Aalst!

Voor het Ladies Game op 15 juni om 15u30 hebben onder meer Marijke Callebaut, Christine Saelens, Wendy Migom, Sandra Van der Linden, Eva Wanderstein, Ruth Platteau, Sophie Mannaert, Ann Eloot, Inneke Vincke, Audrey Vanden Broeke, Livia De Coster en Vanessa Molly hun komst al bevestigd. De toegang is gratis.

Supporters op post!

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres