Eendracht Aalst thuisbasis voor vzw Heroes

maandag 20 januari 2020 - 00u00
Patrick Le Juste en Jan Ceulemans met het Heroes team

In het Utopia gebouw werd zaterdag ook de samenwerking tussen SC Eendracht Aalst en de vzw Heroes officieel bekrachtigd. De vereniging brengt overlevers en nabestaanden van gewelddaden samen, maar richt zich ook naar andere mensen die nood hebben aan verbinding door een trauma, verlieservaringen of eenzaamheid.

De accommodaties van Eendracht Aalst worden de thuisbasis voor de ludieke events van Heroes. Geen zware sessies maar onder meer inspirerende lezingen, ontmoetingen of sportactiviteiten in een ongedwongen sfeer. "“Samen zijn bleek het beste medicijn voor wat ieder van ons meegemaakt heeft.", zegt Aalstenaar Kurt Thomas (voorzitter Heroes), die als veiligheidsagent werkte op de luchthaven van Zaventem tijdens de aanslag van 22 maart 2016. "Onze mensen halen hoop, herwonnen energie, motivatie en erkenning uit de events en ook het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Iedereen is welkom, zonder onderscheid van overtuiging, taal, huidskleur of religie."

Er staan reeds een aantal events op stapel. Noteer alvast zaterdag 21 maart wanneer de aanslagen in Zaventem/Maalbeek herdacht zullen worden (meer info volgt). Op donderdag 30 april komt Heidi De Pauw (directrice van Child Focus) praten over de gevaren aan welke kinderen en jongeren blootgesteld kunnen worden. Op donderdag 14 mei houdt Alexander De Croo een gloedvol pleidooi voor de volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen. 

Naast De Caspers (G-sport) en de VEA's (die goede doelen ondersteunen) zijn nu dus ook de Heroes verbonden aan SC Eendracht Aalst. Samen gaan we voor een ambitieus project dat Aalst op een bijzonder positieve wijze op de kaart zal zetten, als een plaats waar iedereen welkom is. David Van de Steen, die de raid van de Bende van Nijvel overleefde in 1985 maar zijn zus en ouders verloor, is ambassadeur van de Heroes. Strafpleiter Jef Vermassen nam het peterschap op zich.

Iedereen is welkom bij de vzw Heroes, ook wie zelf geen traumatische gebeurtenis meemaakte. Om lid te worden kan je 10 euro overschrijven naar het rekeningnummer BE30 9733 5224 3511 met vermelding "Heroes 2020" en krijg je toegang tot alle evenementen van dit jaar.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres