Geen toelating voor galamatch tegen RSC Anderlecht

woensdag 13 juni 2012 - 17u36
Het Aalsterse stadsbestuur geeft geen toelating voor de oefenwedstrijd tegen RSCA.

Op de fandag op zaterdag 30 juni zal S.C. Eendracht Aalst 's avonds de geplande oefenmatch tegen Anderlecht niet kunnen laten doorgaan. Omwille van veiligheidsredenen geeft de stad Aalst de club geen toelating voor het organiseren van een wedstrijd tegen Anderlecht. Er kan geen (voldoende) inzet van politie voorzien worden.

Eendracht Aalst onderhandelt momenteel met andere clubs om een waardig vervanger te vinden. Meer nieuws daarover zal eerstdaags bekendgemaakt worden.
De traditionele galamatch kadert binnen de jaarlijkse fandag van Eendracht Aalst, met allerlei animatie voor jong en oud. In het clubrestaurant wordt het gebruikelijke menu voor de gelegenheid vervangen door een kreeftenfestival.

Wat betreft de annulatie van de wedstrijd tegen RSC Anderlecht, betreurt S.C. Eendracht Aalst ten zeerste dat de stad Aalst geen toelating verleent. Hoewel deze beslissing volledig buiten de wil van de club om getroffen werd, wil Eendracht Aalst zich verontschuldigen bij zijn supporters, zijn sponsors en bij alle inwoners van Aalst en de ruime regio voor deze annulatie. S.C. Eendracht Aalst is ontgoocheld over de gevolgen van deze beslissing voor zowel de uitstraling van de club als voor het imago van de stad Aalst als een stad waar topsport een thuis vindt.

Hoewel S.C. Eendracht Aalst heel wat bedenkingen heeft rond de motieven voor het niet verlenen van de toelating, wil de club geen publieke polemiek voeren rond deze beslissing van het stadsbestuur. Eendracht Aalst wil wel benadrukken dat de club tot het uiterste wilde gaan om de organisatie én veiligheid van de galawedstrijd tegen RSC Anderlecht te realiseren. Zo heeft Eendracht Aalst zich onder andere bereid verklaard tot een financiële bijdrage aan de inzet van de politie.

Dat er ondanks deze verregaande inschikkelijkheid toch geen toelating werd verleend, vindt S.C. Eendracht Aalst ontgoochelend, des te meer omdat Anderlecht (net als andere Belgische topclubs) wél oefenwedstrijden zal spelen in een aantal andere gemeenten. Dat dit niet kan in de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen, valt te betreuren.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres