Beloften botsen op krachtig Seraing

Beloften botsen op krachtig Seraing Beloften botsen op krachtig Seraing

Terwijl de Eendracht Aalst Ladies in het nieuwe jaar de zeges aan mekaar rijgen, was Jong Eendracht Aalst nog niet aan het feest voorlopig. Onze beloften waren nochtans vrij goed gestart aan de thuiswedstrijd tegen
Seraing. Na enkele minuten werd Yentl Egerickx alleen voor doel gezet door Boris Van Gyseghem maar hij trapte voorlangs. Even later had Yentl meer succes bij een identieke fase. In eerste instantie redde de doelman nog maar de
rebound trapte hij beheerst binnen. Naarmate de wedstrijd vorderde herstelde Seraing het evenwicht. Na balverlies op het middenveld en een lichte fout van Jordy De Koker, tekenden de bezoekers vanop de strafschopstip de
gelijkmaker aan. Enkele minuten later strafschop aan de overzijde toen Jonathan Mayanda zich op karakter doorzette en werd neergelegd. Jonathan trapte de 2-1 zelf binnen. Van dan af gingen de Metallo’s de wet dicteren en moest
Eendracht achteruit. Wanneer iedereen zich opmaakte voor het rustsignaal, incasseerden de Ajuinen nog een tegentreffer toen centraal te veel ruimte werd weggegeven.

Aan de rust kwam Wassil Youssfi het veld in voor
Jordy De Koker. De tweede helft verliep veel bitsiger met een atletisch sterk Seraing en een Eendracht Aalst dat te veel meeging in het viriele spel en te weinig aan de voetballende oplossing dacht. Na een vrijschop die
staalhard binnengekopt werd en rechtstreekse vrijschop liepen de bezoekers uit tot 2-4. Met een extra vooruitgeschoven pion trachtte wit-zwart het tij nog te keren. Een kwartier voor tijd werd Jonathan Mayanda opnieuw onderuit
gehaald en zorgde hij vanop de stip voor 3-4. Verder dan enkele halve kansen kwam Eendracht niet meer. Een laatste kopbal van Jonathan stierf in de handen van de bezoekende doelman. Vrijdagavond wacht de verre verplaatsing naar
leider Virton.

E.Aalst: Duwé, Martens, Vanderpoorten, De Bondt, Heirman, Driouch (73′ De Mol), Van Belle, Van Gysegem, De Koker (46′ Youssfi), Egerickx, Mayanda.

Doelpunten: 1-0 Egerickx, 1-1, 2-1 Mayanda
(pen), 2-2, 2-3, 2-4, 3-4 Mayanda (pen).

1. Virton 19-40
2. Oudenaare 19-38
3. Knokke 20-37
4. Jong E.Aalst 19-35
5. Lommel 20-33