Beloften houden de punten thuis

Beloften houden de punten thuis Beloften houden de punten thuis
In de allereerste thuiswedstrijd dit seizoen kreeg Jong Eendracht Aalst het bezoek van FC Gullegem. Na goed druk zetten op de verdediging kon Arthur Lorré al na tien minuten de 1-0 tegen de touwen schieten. Na een mooie doorstreekpas werd de voorsprong verdubbeld door Mitchell Van Den Meersch die alleen voor de Gullegemse doelman de juiste hoek uitkoos.  Voorts was er weinig animo tot de koffie. Veel duels en weinig ruimte om te voetballen op het kleine synthetisch veld.

Hetzelfde spelbeeld na de rust. Op het uur lukten de West-Vlamingen via een hoekschop de 2-1 aansluitingstreffer. De jonge Ajuinen bleven niet bij de pakken zitten en zorgden kort daarna via Joran Van Belle voor de 3-1. De wedstrijd leek gespeeld maar toen Eendracht vijf minuten voor tijd de 3-2 op een presenteerblaadje gaf, leek het nog spannend te zullen worden. Maar beide teams kwamen in het slot niet meer aan voetballen toe. Door de hoge pressing langs beide kanten werden alleen nog lange ballen verstuurd. Jong Eendracht Aalst draait door de zege mee bovenin maar de wedstrijd zelf stond in schril contrast met de frivole wedstrijd van vorige week. Maandag 26 september trekken de beloften naar KRC Gent-Zeehaven.

E.Aalst: Devriendt, Atheba (66′ De Bondt), Schoukens B., Gyselinck (46′ Schoukens M.), Adriaens, Van Hauter, Van Belle, Heirman, Lorré, Emhandi, Van Den Meersch (61′ Guenfoudi).

Doelpunten: 1-0 Lorré, 2-0 Van Den Meersch, 2-1, 3-1 Van Belle.