Beloften in de laatste rechte lijn

Beloften in de laatste rechte lijn Beloften in de laatste rechte lijn

Twee weken geleden vonden onze beloften een hernieuwde adem na enkele mindere resultaten. Op bezoek bij het nummer zes, KSV Bornem, duwden ze van meet af aan het gaspedaal stevig in. Mickaël Antoine-Curier bracht
Eendracht na twintig minuten dan ook verdiend op voorsprong. Niet veel later stond het al 0-2 via Alessandro Heirman. Mouad Emhandi maakte de wedstrijd nog voor de rust helemaal monddood. Hij schilderde een vrijschop aan de
tweede paal mooi binnen. Na de pauze ging Jong Eendracht Aalst op haar elan verder en bracht het mooi en verzorgd tempovoetbal op de mat. Een zuivere hattrick van Louis Blankaert, gevolgd door een strafschopdoelpunt van Mickaël
Antoine-Curier, legden de 0-7 eindstand vast.

E.Aalst: Mertens, Van Belle, Schoukens B. (50′ Gyselinck), Verbrugge, Vanderpoorten (65′ Van Hauter), Heirman, De Koker, Emhandi (60′ Mayanda), Matthijs (67′
Vaeyens), Blankaert, Antoine-Curier.

Vorige vrijdag kon Jong Eendracht Aalst tegen RC Harelbeke revanche nemen voor de onverdiende nederlaag uit de heenwedstrijd. De West-Vlamingen haalden opnieuw het catenaccio boven.
Bij hen draaide dit goed uit, nu was het een ander verhaal. Door snel en gevarieerd combinatievoetbal kon Eendracht het blok meermaals ontrafelen. De 1-0 kwam er via Vanderpoorten die een diepe bal in één tijd over de bezoekende
doelman werkte. Vroeg in de tweede helft klaarde Louis Blankaert met twee doelpunten de klus. Er volgde nog een hattrick van Mickaël Antoine-Curier waardoor het nog 6-0 werd. Het dipje van de Aalsterse beloften lijkt voorbij in
de laatste recht lijn naar de titel. KM Torhout volgt op drie punten maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Dinsdagavond volgt de inhaalwedstrijd op het veld van FC Gullegem.

E.Aalst: Mertens, Van
Belle, Schoukens B. (64′ Gyselinck), Verbrugge, Vaeyens (68′ Guenfoudi), Vanderpoorten, Heirman (58′ Schoukens M.), Emhandi, Matthijs, Blankaert, Antoine-Curier.

1. Eendracht Aalst 26 – 57