Beloften maken verschil in tweede helft

Beloften maken verschil in tweede helft Beloften maken verschil in tweede helft

Na de overwinning bij Patro Eisden Maasmechelen was Jong Eendracht Aalst gebrand op een nieuwe driepunter tegen KSK Heist. Vanuit een goede organisatie gingen de jonge Ajuinen dan ook meteen op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er bijna maar zowel Stef Van Der Hoeven als Kyan Van Impe misten elk hun kans. Daarna viel de wedstrijd wat stil en kregen we een verder gesloten eerste helft waarbij de bezoekers uit Heist zich de evenknie toonden van Eendracht Aalst. Zo had doelman Hannes D’Hauwers een knappe redding in huis op een afstandsschot en kon Falko Geenens met een ultieme tackle een doorgebroken bezoeker het scoren beletten. Toch kon Eendracht de rust ingaan met een voorsprong nadat Van Impe een voorzet van Van Der Hoeven wist te verzilveren.

Ook in de tweede helft een sterk begin van Jong Eendracht Aalst. Een kopbal van Merckx werd geen doelpunt maar even later trilden de netten wel. Kyan Van Impe kopte zijn tweede doelpunt keihard binnen na een perfect getrapte hoekschop van Ruben De Mesmaeker. Vervolgens kroop Stef Van Der Hoeven in de hoofdrol. Eerst besloot hij schuin voor doel in het zijnet. Even later mocht Van Der Hoeven een strafschop trappen na een overtreding op de doorgebroken Steve Bael maar de elfmeter werd gestopt. De aanhouder wint. Op een vrijschop van Ruben De Mesmaeker kon Stef Van Der Hoeven aan de tweede paal dan toch voor de geruststellende 3-0 zorgen. De wedstrijd was gespeeld, Eendracht nam wat gas terug en acteerde minder scherp. Een kwartier voor affluiten kreeg Heist nog een terechte vrijschop maar net als zijn overbuur kon Hannes D’Hauwers die stoppen. Aan de overzijde zette Steve Bael nog drie verdedigers in de wind maar zijn schot belandde in het zijnet. Het slotakkoord was nog voor Stef Van Der Hoeven die met een knappe lobbal zijn tweede treffer van de avond aantekende, zijn zevende van de competitie.

Aanstaande vrijdag 3 oktober gaan de beloften op bezoek bij KSV Roeselare.

E.Aalst: D’Hauwers, Ardans (73′ De Koker), Geenens F., Van Ransbeeck, Aerts (64′ Geenens J.), Van Hauwermeiren (46′ Merckx), Van Impe, Van Der Hoeven, Bael, De Mesmaeker, Coppens.

Doelpunten: Van Impe 1-0, 49′ Van Impe 2-0, 60′ Van Der Hoeven 3-0, Van Der Hoeven 4-0.