Beloften met beste prestatie van het seizoen

Beloften met beste prestatie van het seizoen Beloften met beste prestatie van het seizoen

Eendracht trok tegen Lommel United vanaf het eerste fluitsignaal onmiddellijk de lakens naar zich toe met snel en gevarieerd aanvallend voetbal. Dit leverde na tien minuten reeds de openingstreffer op. Na een knappe aanval over de rechterflank kon Stef Van Der Hoeven een inzenden van Sam Van Ransbeeck binnenkoppen. Lang konden de Ajuinen niet genieten van die voorsprong want twee minuten later ging de bal op de stip na een licht toegekende strafschop en werd het 1-1. Jong Eendracht Aalst ging op haar elan door en voorbij het kwartier kwam het opnieuw op voorsprong. Lucas Coppens kopte de 2-1 binnen na een hoekschop van Gigli Ndefe. De thuisploeg ging op zoek naar meer. Er kwamen nog enkele uitstekende kansen maar de Lommelse goalie en de dwarsligger hielden Eendracht van een ruimere voorsprong. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers toch nog op gelijke hoogte na een snel genomen vrijschop en een onoplettendheid in de Aalsterse defensie. Regi Van Acker, aandachtig toeschouwer, gaf mee dat 4-1 toen al een betere weergave van het spel zou geweest zijn. Maar 2-2 dus bij de rust.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, wit en zwart trok resoluut de kaart van de aanval. Falko Geenens bracht zijn team, ook al met een kopbal, opnieuw op voorsprong. En Jong Eendracht Aalst bleef maar komen. Stef Van Der Hoeven kon een rebound tegen de netten prikken en 4-2 na een uur spelen. Lommel United, dat de heenwedstrijd nog met forfaitcijfers won, moest de wet van de sterkste ondergaan. Tien minuten voor affluiten kreeg Eendracht ook haar licht toegekende strafschop. Het was Gigli Ndefe die de 5-2 op het bord zette. Vlak voor het eindsignaal konden de bezoekers de pil nog wat verzachten met de 5-3. Zeer knap resultaat van Jong Eendracht Aalst dat haar beste wedstrijd van het seizoen speelde.

Volgende week vrijdag trekken de beloften naar het verre Virton, de ploeg met de beste aanval.

E.Aalst: D’Hauwers, Van Ransbeeck, Ardans, Geenens F., Geenens J, Ndefe G., Van Impe (65′ Merckx), Coppens, Van Der Hoeven (82′ Kibassa), De Koker (75′ Vaeyens), Ndefe R. (46′ Necipoglu).

Doelpunten: 10′ Van Der Hoeven 1-0, 12′ 1-1 (pen.), 18′ Coppens 2-1, 42′ 2-2, 52′ Geenens F. 3-2, 60′ Van Der Hoeven 4-2, 80′ Ndefe G. 5-2 (pen.), 89′ 5-3.