Beloften opnieuw goed bij schot

Beloften opnieuw goed bij schot Beloften opnieuw goed bij schot

Vier dagen na de 1-5 zege bij Gent-Zeehaven kreeg Jong Eendracht Aalst vrijdagavond Sparta Petegem over de vloer op Zandberg. Tegen de gang van het spel in kwamen de jonge Ajuinen in de beginfase op achterstand. De bezoekers trokken vervolgens een muur op waar het moeilijk doorkomen was. Pas voorbij het halfuur kreeg Eendracht de eerste echte kansen. De derde was raak, het was Matthias Schoukens die vlak voor de rust de stand op gelijke hoogte bracht.

De tweede helft domineerde Jong Eendracht Aalst volledig. Al snel stonden de bordjes op 3-1 na doelpunten van Maarten Matthijs en Mouad Emhandi. Sparta Petegem lag in de touwen en Louis Blankaert diepte met twee doelpunten de score uit tot 5-1. Op een hoekschop die onvoldoende weggewerkt werd konden de bezoekers een tweede keer tegenprikken. Maar het slotakkoord was voor Louis Blankaert die diep gestuurd werd door Joran Van Belle en de 6-2 eindcijfers kon vastleggen. Vrijdagavond volgt voor de beloften de verplaatsing naar Olsa Brakel.

E. Aalst: Mertens, Van Belle, Van Hauter, Schoukens B., Vaeyens, Heirman (52′ Gyselinck), Lorré (65′ Mayanda), Schoukens M., Blankaert, Emhandi, Matthijs (60′ Peirlinckx).

Doelpunten: 0-1, 42′ M. Schoukens 1-1, 48′ Matthijs 2-1, 54′ Emhandi 3-1, 64′ Blankaert 4-1, 75′ Blankaert 5-1, 5-2, 88′ Blankaert 6-2.