Beloften winnen in Geel

Beloften winnen in Geel Beloften winnen in Geel

Jong Eendracht Aalst boekte bij ASV Geel een verdiende 2-3 overwinning die vooral na de rust gestalte kreeg. De eerste tien minuten van de wedstrijd dwongen de Ajuinen veldoverwicht af maar de thuisploeg herstelde geleidelijk aan het evenwicht. Langs beide zijden was er sporadisch doelgevaar zonder dat beide doelmannen echt hun talent moesten tonen. De beste kans in het eerste halfuur was wel voor wit-zwart maar een scherpe voorzet van aanvoerder Stef Van Der Hoeven kon niet in doel worden verlengd. De thuisploeg kwam enkele minuten voor rust op voorsprong na een vlijmscherpe counter maar Jeroen Smolders zorgde meteen voor de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft was Eendracht de betere ploeg en dat resulteerde ook in een treffer van een sterk spelende Christian De Mello. Geel kwam nog langszij maar de drie punten gingen toch naar de Ajuinen. Kyan Van Impe – terug na een lange afwezigheid wegens blessure – scoorde op schitterende wijze met een afstandsschot de derde treffer voor Eendracht.

E.Aalst: Robin Cleyman, Arno Ardans, Jeroen Smolders, Mauro Van Hemden, Steffen Van Grembergen, Gillian Merckx, Guido Cagnina, Yorben Van De Keere (46′ Sam Van Ransbeeck), Ruben De Mesmaeker (60′ Kyan Van Impe), Stef Van Der Hoeven, Christian De Mello.

Doelpunten: 39′ 1-0, 43′ Jeroen Smolders 1-1, 65′ Christian De Mello 1-2, 73′ 2-2, 82′ Kyan Van Impe 2-3.

Komende vrijdag 17 januari neemt Jong Eendracht Aalst het op tegen R. Moeskroen-Péruwelz. Aftrap om 20.00u op Zandberg.