E. Aalst toont twee gezichten op Zulte-Waregem (4-0)

E. Aalst toont twee gezichten op Zulte-Waregem (4-0) E. Aalst toont twee gezichten op Zulte-Waregem (4-0)

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

In een oefenwedstrijd waarin de bezoekers twee gezichten toonden, heeft E.Aalst met
4-0 verloren op Zulte-Waregem. Alle vier de doelpunten vielen voor de rust, toen Aalst er nauwelijks aan te pas kwam. In de tweede helft stuurde trainer Van Renterghem een volledig ander elftal het veld op, dat beter voetbal toonde,
maar er (net) niet in slaagde te scoren tegen een eveneens sterk gewijzigd Zulte-Waregem. De doelpuntenmakers voor Zulte-Waregem waren Lendric (2x), Trajkovski en Naessens.

Eendracht Aalst toonde, op het terrein van Racing
Waregem, in de eerste helft weinig scherpte. Vooral op het middenveld was Zulte-Waregem makkelijk baas. Na tien minuten stond het al 2-0, aan de rust 4-0. Alleen met enkele schuchtere doelpogingen van Glouftsis stak Aalst die eerste
periode zijn neus aan het venster.

Met elf andere namen toonde Aalst veel meer gedrevenheid én voetbal in de tweede helft. “Ik had hen opgedragen om beter de aansluiting op het middenveld te verzorgen, en ook meer te
voetballen in deze zone”, aldus EA-trainer Van Renterghem. “In de eerste helft hanteerden we te vaak de lange bal, en tegen een ploeg als Zulte Waregem weet je dat je dan in de problemen komt.”

In de tweede helft werd het een
evenwichtige wedstrijd, waarin Aalst zijn voet naast Zulte-Waregem zette. Bijna scoorde Eendracht de eerredder, na een diepe bal van De Cuyper op Jadot, maar zijn poging strandde op de paal. Sterkhouder achteraan was Thomas Van
Renterghem. “We waren in de tweede helft zeker de evenknie van Zulte Waregem, door veel kompakter te spelen én meer over de flanken te spelen”, aldus Thomas Van Renterghem.  “Maar het resultaat is nu niet belangrijk. We hebben
deze wedstrijden nodig om uit onze fouten te leren.”

Dat de opdrachten in de eerste helft niet werden uitgevoerd, ontstemde trainer Bart Van Renterghem aan de rust. “Maar de andere jongens hebben dit in de tweede helft knap
aangepakt. Je zag dat wij beter in de wedstrijd kwamen”, aldus de coach. “In de tweede helft heeft onze ploeg gevochten én enkele knappe doelpogingen gecreëerd. Dat stemt me hoopvol voor de verdere voorbereiding.”

Doelpunten: 5′ Lendric (1-0), 8′ Trajkovski (2-0), 42′ Naessens (3-0), 43′ Lendric (4-0)