Eendracht Aalst verslaat Nederlandse eersteklasser

Eendracht Aalst verslaat Nederlandse eersteklasser Eendracht Aalst verslaat Nederlandse eersteklasser

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Eendracht Aalst boekte in zijn eerste wedstrijd van het tweede luik van de
voorbereiding een verdiende overwinning tegen Eredivisieclub Willem II. Di Gregorio scoorde het enige doelpunt na een evenwichtige partij.

Voor aanvang van de wedstrijd werd de jarige Jens Podevijn in het Pierre
Cornelisstadion uitgebreid in de bloemetjes gezet door de Eendrachtfamilie onder leiding van onze voorzitter Frank De Roose.

In het openingskwartier viel er niet veel te beleven. Eendracht Aalst liet de bal aan de Nederlandse
bezoekers en speculeerde op de counter of op een foutje van de tegenstander. Dat foutje kwam er ook met balverlies van Van der Rijt en zo kreeg Stavros Glouftsis uit het niets een open doelkans aangeboden maar oog in oog met doelman
Meul knalde hij de bal over doel.

Amper een handvol minuten later baande opnieuw Stavros Glouftsis zich een weg door de bezoekende verdediging maar zijn poging werd nog in extremis afgeblokt.

Na deze twee goede
pogingen van de thuisploeg viel de aanvalsdrang wat stil en nam Willem II de wedstrijd in handen, hetzij zonder echte grote mogelijkheden. Iets voorbij het half uur mocht Hocher een vrije trap nemen maar zijn bal ging over doel. Met
de rust in zicht kreeg Willem II dan toch nog een kans maar de goed gevolgde Predrag Filipovic werkte goed in hoekschop..

De tweede helft was amper afgetrapt toen Eendracht Aalst een prima combinatie op de mat toverde. De
snelle rechterflank De Cuyper haalde de achterlijn en legde de bal knap terug op Di Gregorio die niet aarzelde en de bal keihard in de winkelhaak deponeerde (1-0).

Willlem II was aangeslagen maar via Podevijn en Haemhouts
probeerde het toch te reageren. De poging van laatsgenoemde belandde recht in de handen van Van Den Noortgaete.

Eendracht Aalst kwam nog een paar keer gevaarlijk opzetten via Niels Martin en de jonge debutant Van De Walle
maar het kon de voorsprong niet meer verdubbelen.

In de slotfase kreeg Di Gregorio nog een goede mogelijkheid maar zijn stiftbal werd makkelijk geklemd door invallersdoelman Christiaenen.

Willem II probeerde nog de
bakens te verzetten maar de verdiende overwinning van Eendracht Aalst kwam niet meer in het gedrang en zo mochten de spelers een allereerste keer vieren met het talrijk opgekomen thuispubliek.

Doelpunt : 47′ Di Gregorio
(1-0)

Eendracht Aalst : Van Den Noortgaete (61′ Verhoeven), Petrovic (61′ Van Renterghem), Filipovic, Bogaerts (61′ Kestens), Smet (61′ Ndefe), Hugelier (61′ Jadot), Van Damme (61′ Van De Walle), De Cuyper (61′ Weydisch),
Martin (61′ Pietermaat), Di Gregorio (61′ De Munter), Glouftsis (61′ Van Eyk 71′ Glouftsis 81′ Di Gregorio)

Willem II : Meul (46′ Christiaenen), Van Buuren (64′ Vossebelt), Van der Rijt (69′ Haastrup), Peters, Picque, Mulder
(64′ Lumu), Snijders, Haemhouts (78′ Brands), Hocher, De Groot (64′ Sanusi), Podevijn (64′ Jallo)

Scheidsrechter : Sam LOEMAN