Eendracht met negen voorbij eersteklasser

Eendracht met negen voorbij eersteklasser Eendracht met negen voorbij eersteklasser

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Eendracht Aalst is er na een ware cupmatch in geslaagd om eersteklasser Bergen opzij
te zetten. In een wedstrijd die bol stond van overtredingen en waar scheidsrechter De Nayer in de tweede helft volledig de pedalen verloor, won Eendracht verdiend met 2-1.

De eerste helft startte Eendracht met bijna
een volledige ploeg van vorig seizoen, aangevuld met nieuwkomers Janssens, Shkodra en Vanbelle. Het eerste kwartier had Eendracht het beste van het spel maar na mistasten achterin kon Alois Nong de bezoekers bij een eerste kans op
voorsprong schieten (0-1). Bij Eendracht kwam Glouftsis tot tweemaal toe bij een doelpunt maar telkens bracht de doelman redding. Halverwege de eerste helft sloeg Eendracht genadeloos toe: De Cuyper met een gemeten banaanbal en
Martin met de feilloze afwerking. Eendracht verdiend langszij (1-1). Bergen kwam in de eerste helft nog kort bij een doelpunt via Jarju maar ook Eendracht liet zich niet onbetuigd via Martin en Glouftsis maar er werd niet meer
gescoord.

De tweede helft had veel minder om het lijf. Bij de thuisploeg werd een volledige ploeg gewisseld buiten Janssens en Smet. De wedstrijd kabbelde op een gezapig tempo voort tot scheidsrechter De Nayer compleet de
controle over de wedstrijd verloor. Eerst verzuimde hij Mununga het veld uit te sturen terwijl hij al zijn tweede gele kaart in de hand had. De gele kaarten vlogen de talrijk opgekomen toeschouwers om de oren. Tussendoor
knikte nieuwkomer Bael een perfecte voorzet van Smet tegen de touwen (2-1). Even later slikte een andere nieuwkomer bij de thuisploeg -Kabeya- een terechte rode kaart na een sliding met twee gestrekte benen. In de slotfase drong
Bergen nog aan maar het was opnieuw scheidsrechter De Nayer die met de knapste actie ging lopen toen hij Van Steenbrugge tweemaal geel toonde in dezelfde fase na niet bestrafte hands van Mununga. Zo eindigde Eendracht de wedstrijd
met negen die het verdiend won van eersteklasser Bergen.

Doelpunten: 11′ Nong 0-1, 21′ Martin 1-1, 76′ Bael 2-1

Eendracht Aalst: Van Den Noortgaete (46′ Verhoeven), Vanbelle (46′
Petrovic), Filipovic (46′ De Neve), Bogaerts (46′ Lievens), Smet, Van Damme (46′ Van Steenbrugge), Martin (46′ Bael), De Cuyper (46′ Kabaye), Shkodra (46′ Van Eyk) , Janssens, Glouftsis (46′ Ngasseu)