Sporting Lokeren verslaat E.Aalst met kleinste verschil

zaterdag 30 juni 2012 - 21u26
Glouftsis kreeg al vroeg de kans om Eendracht op voorsprong te brengen

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

In een regenachtig maar sfeervol Pierre Cornelisstadion maakten de supporters voor het eerst echt kennis met de nieuwe aanwinsten van Eendracht Aalst.

Als afsluiter van de jaarlijkse fandag mocht Eendracht Aalst aantreden tegen Belgisch bekerwinnaar Sporting Lokeren. In een erg aangename sfeer, waar beide supportersgroepen zich vocaal lieten gelden, kwam Eendracht Aalst al in de openingsminuten kort bij een doelpunt toen Stavros Glouftsis doelman Lazic omspeelde maar een attente Lokerse verdediger voorkwam een vroege voorsprong voor Eendracht.

Als reactie begon Sporting Lokeren het tempo op te drijven en kon het een aantal hoekschoppen afdwingen. Ivan Leko schilderde daarbij de bal op het hoofd van een sterke Harbaoui die boven Van Damme de bal in doel verlengde (0-1). Eendracht Aalst was wat van slag en liet het spel noodgedwongen over aan de bezoekers die de wedstrijd controleerden. Het was wachten tot de laatste vijf minuten van de eerste helft toen Eendracht Aalst nog eens kon dreigen via een combinatie Weydisch - De Cuyper maar de jonge rechteraanvaller kwam net een teen tekort om gevaarlijk te zijn. Op slag van rust kreeg Di Gregorio nog een mogelijkheid maar hij talmde te lang in de zestien.

De tweede helft was amper afgetrapt toen de ingevallen Jorden De Batselier prachtig een poging van Patosi kon pareren. Ook de ingevallen Niels Martin liet zich meteen opmerken met een harde pegel die met veel moeite werd gered door Lazic en ook de rebound van Van Damme kon de bezoekende doelman onschadelijk maken. Amper een minuutje later kreeg de thuisploeg nog een prima mogelijkheid maar de afgezonderde Alexandre Di Gregorio zag zijn plaatsbal net naast doel verdwijnen. Eendracht verdiende de gelijkmaker maar het was Sporting Lokeren dat erg dicht bij een tweede doelpunt kwam maar zowel Persoons (naast) als Saglik (redding De Batselier) konden niet scoren. Eendracht voetbalde nog een paar mooie kansen bij elkaar via Sam De Munter en de gretig ingevallen Niels Martin maar telkens lag Lazic in de weg. In de slotminuten onderscheidde de jonge doelman De Batselier zich door een poging van Fall te klemmen.

Zo verliest Eendracht Aalst zijn galamatch tegen Sporting Lokeren terwijl het na een erg aantrekkelijke tweede helft minstens een gelijkspel verdiende.

 

Doelpunt : 11' Harbaoui (0-1)

Eendracht Aalst : Van Den Noortgaete (46' De Batselier), Petrovic (61' Dooremont), Filipovic (61' Kestens), Bogaerts (61' Van Renterghem), Smet (61' Nzeyimana), Pietermaat (46' Hugelier), Van Damme (61' De Munter), Weydisch (46' Jadot), De Cuyper (46' Martin), Di Gregorio (61' Ndefi), Glouftsis (61' Van Eyk)

Sporting Lokeren : Lazic, El Mouataz (26’ Corrijn), Grbac (46' Saglik), De Bock, De Pauw (61' Mokulu) , Persoons (75' Trompet), Leko (61' Overmeire), Galitsios (75' De Roover), Gueye, De Ceulaer (46' Patosi), Harbaoui (61' Fall)

Gele kaarten : 31’ Pietermaat, 66' Overmeire

Scheidsrechter : W. Vernef

{gallery}/foto/2012-2013/voorbereiding/2012-06-30-ea-lokeren{/gallery}

Foto's: Kenneth Demaret, Davy De Coninck & Karl Holvoet

 

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres