"We moeten nog meer karakter tonen"

woensdag 21 november 2012 - 12u34

"Het uitblijven van goeie resultaten op verplaatsing frustreert mij en de spelers even veel als onze supporters." Dat zegt coach Bart Van Renterghem in gesprek met eendracht-aalst.be. "Ik sla als eerste mea culpa, en dat doen de spelers ook. Er is geen enkele reden om te panikeren, maar onze ploeg moet nog meer karakter en mentaliteit tonen. Te beginnen nu zondag tegen RBD Borinage."

De EA-coach heeft alle begrip voor het ongenoegen van een deel van de supporters na de op Brussels kansloos verloren wedstrijd. "De supporters hebben alle recht om ontgoocheld en gefrustreerd te zijn over die wedstrijd, en over onze povere resultaten op verplaatsing in het algemeen. De spelers en de staf zijn er op de eerste plaats zelf het hart van in. Het is echt frustrerend, en iedereen wil héél graag, net zo goed op verplaatsing als thuis."

"Ik wil trouwens benadrukken dat we een uitwedstrijd niet anders voorbereiden dan een thuiswedstrijd. De spelers krijgen grotendeels dezelfde instructies. Maar voorlopig lukt het uit qua resultaten niet. En dat is frustrerend, maar ik kan de spelers niets verwijten. We moeten alleen nog meer karakter en inzet tonen. Om te beginnen nu zondag, maar ook de weken nadien."

"Natuurlijk is het wel zo dat er maar één klassement bestaat; dat van alle wedstrijden samen, uit én thuis. En daarin doen we het momenteel beter dan verhoopt. De sportieve doelstelling bij het begin van het seizoen was om dit eerste jaar met ons grotendeels vernieuwde team rustig en stabiel in de middenmoot te spelen. We doen op dit ogenblik zelfs meer dan dat."

"Heel wat van onze spelers spelen nu voor het eerst een volledig seizoen in een eerste elftal. Dat is een soort onervarenheid die je in deze stevige Belgacom League soms cash betaalt. Onze ploeg heeft een enorm potentieel, maar voorlopig gaan het spel en de resultaten nog gepaard met hoogtes en laagtes. Dat is niet onlogisch, we wisten op voorhand dat dit zo zou zijn."

"En soms zijn er omstandigheden die het extra moeilijk maken. Tegen Brussels was Glouftsis ziek en Vandewalle gekwetst. Sander Van Eyk stelde voorin wat teleur, maar achteraf bleek dat ook hij ziek was: hij had de match met sinusitis gespeeld. Excuses zijn dat niet voor een team, maar het zijn wel omstandigheden die voor een deel verklaren waarom we op Brussels te weinig slagkracht toonden."

"Maar als ploeg win en verlies je samen. We hebben maandag extra getraind, en de wedstrijd op Brussels besproken. Zo hebben we het over het eerste doelpunt gehad dat we daar geslikt hebben: er werd door de hele ploeg te ver van de man verdedigd. Dat is een verantwoordelijkheid van iedereen. Dat we daarna te weinig scherpte en karakter getoond hebben, is een feit. Dat moet vanaf nu echt beter."

"De volgende weken tonen op papier geen eenvoudig programma, zeker niet als je weet dat we het tegen doorgaans atletische Waalse ploegen zelden makkelijk hebben. Ons team moet het voetballend doen; atletisch vermogen en duelkracht zijn niet zo sterk aanwezig in onze spelersgroep. Maar bvb. tegen Visé hebben we getoond dat we ook tegen een atletisch team succesvol kunnen zijn."

"Nu zondag tegen R. Boussu Dour Borinage gaan we er opnieuw àlles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. We mogen nu niet nerveus worden, daar is geen enkele reden voor. Ook na een mindere prestatie zoals op Brussels moeten we als team de rust bewaren. En dan zondag met veel scherpte en karakter voor de overwinning gaan."

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres