Persbabbel na EA - Boussu Dour

maandag 26 november 2012 - 16u07

Bezoekend trainer Arnaud Mercier had gemengde gevoelens meteen na de wedstrijd. "Vandaag kan ik vooral tevreden zijn over het geleverde spel van mijn ploeg. Ik stelde vast dat wij de beste mogelijkheden kregen zodat winst voor de hand lag maar uiteindelijk ben ik tevreden met het behaalde punt. Misschien was de onderbreking in de tweede helft wel in het voordeel van de thuisploeg maar dat is praat achteraf. Vooral na onze nederlagen in de laatste wedstrijden ben ik tevreden dat we terug met puntengewin kunnen aanknopen zodat we terug naar de vorm willen streven van in het begin van dit seizoen."

Coach Bart Van Renterghem was het grotendeels eens met zijn Waalse collega en ook hij stemde zich tevreden met de puntendeling. Van Renterghem koppelde ook nog eens terug naar de nederlaag van vorige week. "Na de erg slechte tweede helft vorige week op het veld van FC Brussels waren we allemaal wat onder de indruk van de harde -maar terechte- kritiek van de fans. Afgelopen week trainden we vijf keer zodat de spelers toch een goed gevoel hadden naar aanloop van de wedstrijd tegen Boussu Dour. Maar dan zie je in de loop van die eerste helft dat het toch niet lekker loopt zodat de supporters wat beginnen te morren. Het positief gevoel van voor de wedstrijd slaat dan plots om in twijfel wat dan meteen op heel de ploeg uitstraalt. Dan probeer je tactisch wat bij te sturen zodat er meer aansluiting is naar voren toe en dat er meer aanspeelbaarheid komt in middenveld. Maar die aanspeelbaarheid was er veel te weinig. Toch krijgen we dan toch nog die ene reuzekans waarbij Martin altijd had moeten scoren maar jammergenoeg gebeurde dat niet."

Bij de rust had de trainer een aantal spelers kunnen vervangen. Uiteindelijk viel de keuze op Maxime Gunst en Alexandre Di Gregorio. "Het heeft erg weinig zin om spelers die met een vertrouwenscrisis torsen vroegtijdig naar de kant te halen. Ik wisselde Maxime omdat er teveel twijfel in zijn spel sloop zodat hij met zichzelf begon te worstelen. Wanneer hij nog meer aan het mentale aspect kan werken, dan heeft hij zeker het potentieel om het in eerste klasse te maken." Ook Di Gregorio werd terecht gewisseld bij de rust. "Ik kon Alex ook vorige week vroegtijdig naar de kant halen. Momenteel is zijn actieradius veel te klein en beperkt hij zich tot de middencirkel. Alex geeft zelf aan dat hij wat met zijn beste vorm worstelt. Er moet meer een constante in zijn spel komen. Wij hebben Alex gehaald om de aanspeelbaarheid op het middenveld te verhogen Hij moet veel meer aan de bal komen."

Over de tweede helft was Van Renterghem wél tevreden. " Er was in de tweede helft meer pressing naar voren toe. Ik poogde meer diepgang in het spel te krijgen door Niels Martin in steun van Stavros Glouftsis uit te spelen. Met meer lopende mensen konden we toch meer dreigen dan in de eerste helft. Uiteindelijk wordt dan de wedstrijd stilgelegd om een voor ons onduidelijke reden. Ik vond niet meteen dat dit voor ons een voordeel was omdat het tempo dreigde te verdwijnen uit de wedstrijd. Kort na de spelhervatting volgde dan de gelijkmaker. Voordat Glouftsis zijn afzwaaiende voorzet in doel belandde had hij altijd moeten scoren met zijn linkervoet. Al beseffen we ook maar al te goed dat we het gelijkspel van vandaag vooral te danken hebben aan een uitstekende Kevin Van Den Noortgaete die ons een paar keer recht hield op een aantal cruciale fases."

Er zijn uitzonderlijk geen beelden beschikbaar van de persconferentie na de wedstrijd Eendracht Aalst - Boussu Dour Borinage.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres