De eindronde: praktisch

vrijdag 14 april 2017 - 18u18

SC Eendracht Aalst klopt straks via de eindronde opnieuw aan de poort van de Eerste Amateurliga. Die nacompetitie is na de hervorming iets gecompliceerder dan voorheen. Een woordje uitleg.

Normaliter spelen de periodekampioenen en de tweedes uit het klassement de eindronde maar die regel vervalt aangezien er te weinig clubs in de Tweede Amateurliga een licentie aangevraagd en verkregen hebben.

De 6 Vlaamse ploegen uit de A- en B-reeks komen op dinsdag 2 mei samen in de trommel voor de eerste twee rondes, die gespeeld worden met rechtstreekse uitschakeling. Dat zijn Eendracht Aalst, Winkel Sport, Olsa Brakel, RC Gent-Zeehaven, Thes Sport (of alsnog Berchem Sport) en Rupel Boom. Door het mindere aantal deelnemers worden twee ploegen vrijgesteld de eerste ronde. Het is de loting van 2 mei die zal bepalen welke clubs dat zullen worden.

Aan de andere kant van de taalgrens maken Club Luik, Olympic Charleroi en La Louvière onder mekaar uit wie naar de derde ronde mag.

In die derde ronde, oftewel de halve finale, komt er een loting met de 2 Vlaamse winnaars, de Waalse winnaar én een ploeg uit de Eerste Amateurliga. Vanaf hier worden er heen- en terugwedstrijden gespeeld.

Hierbij de vermoedelijke speeldata:

* Zondag 7 mei 2017: Eerste ronde (bevestigd)

* Donderdag 11 of zondag 14 mei 2017: Tweede ronde

* Donderdag 18 mei 2017: Halve finale (heen)
* Zondag 21 mei 2017: Halve finale (terug)

* Donderdag 25 mei 2017: Finale (heen)
* Zondag 28 mei 2017: Finale (terug)

Gele kaarten uit de reguliere competitie vervallen bij de start van de eindronde.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres