Jong Eendracht Aalst stapje dichter bij de titel

zondag 16 april 2017 - 21u37
Mouad Emhandi opende de score in Temse

Op dinsdag 4 april trokken onze beloften voor een inhaalwedstrijd naar FC Gullegem. Het beloofde een moeilijke avond te worden want bij de thuisploeg kwamen heel wat A-kernspelers wedstrijdritme opdoen. Het tempo lag dan ook zeer hoog in de wedstrijd. De Aalsterse beloften kregen de meeste tegenstand die ze dit seizoen mochten ervaren.

Op het kwartier opende de van SK Deinze overgekomen Andre Ntambue de score. Maar Eendracht bleef niet bij de pakken zitten en kon vrij snel gelijkstellen. Bruno Baras kon een strakke voorzet van Jarne Vanderpoorten makkelijk binnentikken aan de tweede paal. En de jonge Ajuinen mochten zelfs met een voorsprong de rust in. Een steekpass van Mouad Emhandi zonderde Bruno Baras af voor de Gullegemse doelman en hij maakte er 1-2 van.

De tweede helft kwam langzamer op gang. Tot een vrijschop van de thuisploeg aan de tweede paal werd binnengekopt en de bordjes alweer in evenwicht waren. Jong Eendracht Aalst nam het laatste deel van de wedstrijd volledig voor haar rekening maar kansen voor Bruno Baras en Jordy Van Hauter gingen over of naast.

E.Aalst: Devriendt, Van Belle, Gyselinck, Schoukens B., Vaeyens, Vanderpoorten, Heirman (66' Schoukens M.), Emhandi, Van Den Meersch (78' Van Hauter), Blankaert (74' Mayanda), Baras.

Doelpunten: 14' 1-0, 24' 36' Bruno Baras 1-1 en 1-2, 56' 2-2.

Vorige week werd gespeeld op de perfecte grasmat van het Fernand Schuermanstadion in Temse. Onze jongens speelden een volwassen partij tegen een gemotiveerde thuisploeg. Jong Eendracht had het overwicht in de eerste helft maar enkele grote kansen voor Antoine-Curier, Blankaert en Van Den Meersch waren niet succesvol. In het zicht van de rust kon Mouad Emhandi er met een mooi schot vanuit de tweede lijn toch 0-1 van maken.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld, met dat verschil dat de kansen nu wél verzilverd werden. 'Micka' Antoine-Curier kon er met een loepzuivere hattrick nog 0-4 van maken. De laatste vanop de strafschopstip. Door de nederlagen van Torhout en Knokke komt Jong Eendracht Aalst weer een stapje dichter bij de titel.

OPROEP! Op de voorlaatste speeldag en tevens laatste thuiswedstrijd aanstaande vrijdag 21 april komt Izegem op bezoek. Ook al zijn ze nog afhankelijk van andere wedstrijden, toch kunnen onze beloften vrijdag op zijn minst al een optie nemen op de titel! En wie weet.. Maar daarvoor moeten eerst en vooral de 3 punten thuis gehouden worden. De club doet daarom hierbij een oproep om de jonge garde van coach Marijn Vanderheyden massaal te ondersteunen vrijdag. De wedstrijd start om 20u15 op Zandberg. Sfeergroep OPC07 is alvast van de partij! Iendracht veroit! Road to the Title: Jong Eendracht Aalst - KFC Izegem

E.Aalst: Mertens, Van Belle, Gyselinck, Schoukens B., Vaeyens, Vanderpoorten (55' Van Hauter), Heirman, Emhandi, Van Den Meersch (67' Mayanda), Blankaert (85' Du Champs), Antoine-Curier.

Doelpunten: 45' Emhandi 0-1, 48' 58' 75' Antoine-Curier 0-2, 0-3 en 0-4.

1. Eendracht Aalst 28 - 61
2. SK Sint-Niklaas 27 - 55
3. Knokke 28 - 55
4. Torhout 28 - 54
5. Olsa Brakel 27 - 43

banners 01

banners 02

banners 03

willems veranda'splastiek hofstadebetfirstdsvalckenier jartazi

coachpartnersarijsdetroyeralpharamen aalst

goeiedaggosportdigitpoint  webdesign aalst  

aalsttvvianococacolajupiler

Van Tilburg Online Tuinmaximaal.be logo parkago flyerzone Erdi.nl