• Knokke FC vs. Eendracht Aalst
    zondag 21 oktober 2018 - 15u00

Ladies zetten overwicht niet om in een zege

dinsdag 07 november 2017 - 12u19
Mégane Lerinckx aan de bal

De Eendracht Aalst Ladies gingen afgelopen weekend op bezoek bij DV Tongeren dat eveneens in de middenmoot van Eerste Klasse terug te vinden is. Een eerste doorbraak van Mégane Lerinckx werd gered door de thuisdoelvrouw. Aan de overzijde toonde Fanny Willems zich ook meteen attent met een tussenkomst. Ze had na dat duel wel verzorging nodig maar kon toch verder. Verder kon Tongeren niet meer voor gevaar zorgen in die eerste helft, die gedomineerd werd door de Ajuinen. Maar een individuele actie van Marijke Philips (gered) en schoten van Lieselot De Kegel (op de lat) en Tiana Andries (over) leverden geen doelpunten op.

Nadat Evy De Smedt eerst nog de paal viseerde, was het in het begin van de tweede helft toch eindelijk raak op een vrijschop van Laurence Marchal. Maar even later stonden de bordjes weer in evenwicht. Een Tongers doelpunt met toch wel een buitenspelgeurtje. Vlak voor Mégane Lerinckx uitviel met een verrekking bediende ze Evy De Smedt nog maar haar kopbal werd gered. In de slotfase vergat de ingevallen Lauranne Petit de vrijstaande Nina Vindevoghel aan te spelen. De thuisploeg stak nog eens de neus aan het venster maar Fanny Willems stond pal. De laatste aanval via Nina Vindevoghel en Marijke Philips werd eveneens gered door doelvrouw Celine Voyeux, die een punt won voor Tongeren. De Ladies speelden dominant maar verliezen twee punten op Limburgse bodem.

Aanstaande woensdag 8 november wordt om 19u45 op Zandberg geoefend tegen RSC Anderlecht A, de leider in de Superleague én hofleverancier van de Red Flames. Supporters op post!

E.Aalst Ladies: Willems, Van Oudheusden, Vindevoghel, Vanhooren, De Kegel, De Smedt (81' Petit), Philips, Vanderbiest, Lerinckx (73' Bogaerts), Marchal, Andries.

Doelpunten: 48' Marchal 0-1, 63' 1-1.

1. Saint-Ghislain 8-16
2. Kontich 8-16
3. Femina WS Woluwe 8-15
...
10. E.Aalst Ladies 7-10
...
14. Eva's Tienen 8-0

banners 01

banners 02

banners 03