• Knokke FC vs. Eendracht Aalst
    zondag 21 oktober 2018 - 15u00

's Lands nummer 1 te sterk voor onze Ladies

vrijdag 10 november 2017 - 13u24
Evy De Smedt redde de eer tegen Anderlecht (archiefbeeld)

Zoals verwacht moesten onze Eendracht Aalst Ladies woensdagavond de wet van de sterkste ondergaan in de oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht. Eendracht moest het stellen zonder een vijftal basisspeelsters. In doel stond Riet Maes, onze Red Flame bij de U16. De huidige nummer 1 in de Superleague ging verschroeiend van start. Het stond gauw 0-3 waarna Evy de Smedt kon tegenprikken na een goede aanval en assist van de wederoptredende Marijke Callebaut. Maar de Ladies, die misschien te veel respect toonden, zagen elk foutje afgestraft worden. Onder meer Red Flames Lenie Onzia, Elke Van Gorp, Charlotte Tison, Tine De Caigny en Sarah Wijnants kwamen tot scoren.

Toen Eendracht na de rust compacter en aggressiever ging spelen werd de wedstrijd evenwichtiger. Er kwamen een vijftal kansen maar die werden onbenut gelaten. In het slot trof Anderlecht nog tweemaal raak zodat het uiteindelijk 1-11 werd toen gelegenheidsref Heleen Jaques (80 caps), die zelf niet in actie kwam door een blessure, het sportieve oefenduel affloot.

Morgen zaterdag is er een heuse Ladies Day in het Pierre Cornelisstadion. Om 10u00 spelen de U15 hun wedstrijd tegen Winnik. De A-ploeg ontvangt om 14u30 Zulte Waregem waarbij Sint-Maarten de aftrap komt geven. De Ladies C tenslotte verdedigen in het stadion hun maximum tegen Zwijnaarde om 19u00.

E.Aalst Ladies: Maes, Schevenels, Andries, De Kegel, Van Der Biest, Van Oudheusden, Marchal, Callebaut, De Smedt, Baudewijns, Vanhooren. (Galle, Depature, Petit, De Wever)

banners 01

banners 02

banners 03