Beloften verdedigen leidersplaats in 2018

woensdag 10 januari 2018 - 22u15
Jonathan Mayanda

We mogen 2017 als een topjaar beschouwen voor Jong Eendracht Aalst. Niet alleen loodste Marijn Vanderheyden zijn kerels in het voorjaar naar de titel in de Tweede Amateurliga. Een niveau hoger slopen de Ajuinen op kousenvoeten naar boven en gingen ze zelfs als leider de voorbije winterstop in. We zijn dan ook erg benieuwd waar het schip dit seizoen zal stranden en nog meer naar de verdere evolutie van onze beloften. Na Joran Van Belle werd nu ook Yentl Egerickx opgenomen in de A-kern.

De laatste wedstrijd voor nieuwjaar was die tegen VW Hamme en een derby is nooit makkelijk. Jong Eendracht Aalst ging furieus van start. Na drie minuten kon Jonathan Mayanda de score openen vanop de stip. Enkele minuten later maakte Wannes Van Tricht er al 2-0 van op vrijschop. Ei zo na viel er ook een derde doelpunt maar de poging van Jonathan Mayanda viel op de dwarsligger. Het tempo ging na een twintigtal minuten wat naar beneden en alles werd wat slordiger. Hamme kwam beter in de wedstrijd en dreigde met enkele stilstaande fases.

Na de rust ging het tempo niet meer de hoogte in en verzuimden de Aalsterse beloften de wedstrijd helemaal dood te maken. Er kwamen nog mooie kansen maar het bleef 2-0. Aanstaande vrijdag 12 januari wordt de competitie hervat. Kom onze beloften op Zandberg ondersteunen bij de komst van SK Lommel. Aftrap om 20u15!

Jong E.Aalst: Devriendt, Verhoeven (80' Martens), Gyselinck A., Ntika, De Bondt, Van Belle, Mertens, De Man (73' Guenfoudi), Van Tricht (76' Du Champs), Emhandi, Mayanda.

Doelpunten: 3' Mayanda 1-0 (pen), 7' Van Tricht 2-0.

1. Jong E.Aalst 15-34
2. Knokke 15-31
3. Oudenaarde 14-31
4. Virton 14-30
5. FCV Dender 13-22

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres