Herboren Eendracht Aalst Ladies

donderdag 15 februari 2018 - 21u40
De ervaren Marijke Callebaut opende de score tegen AA Gent.

Onze Ladies zijn de teleurstellende heenronde helemaal van zich af aan het spelen. De vierde overwinning op rij in 2018 was ook een sportieve revanche tegenover het damesteam van AA Gent, dat in de heenwedstrijd over het randje speelde.

Na de studieronde was de eerste noemenswaardige kans voor de Eendracht Ladies. Laurence Marchal kon een bal onderscheppen en alleen op doel afgaan, maar de afwerking was te overhaast. De Ajuinen bleven hoog druk zetten en dat leverde op het kwartier een doelpunt op toen Marijke Callebaut voor doel werd afgezonderd. Ze hield slim een verdedigster af en plaatste de bal beheerst naast de doelvrouw. AA Gent was nog niet bekomen of het stond al 2-0 na een vrijschop van Laurence Marchal die via de muur in doel ging. De Buffalo's bleven hun heil zoeken in de lange bal en dat leverde verrassend ook resultaat op. Een misverstand in de Eendracht-defensie en een afgeweken bal zorgden ervoor dat de bordjes weer in evenwicht hingen tegen de gang van het spel in. Aangeslagen bleken de Ladies niet want nog voor de rust werd het 3-2. Evy De Smedt zette een elfmeter feilloos om nadat een voorzet van Anke Vanhooren met de hand beroerd werd.

Vroeg in de tweede helft kon Anke Vanhooren de score uitdiepen tot 4-2, nadat ze goed gevolgd was op een afgeweerd schot van Evy De Smedt. AA Gent kwam nooit meer in de wedstrijd door de goede organisatie en pressing van de Eendracht Ladies. Er volgden nog kansen voor Anke Vanhooren maar ze besloot tweemaal naast het doel. De 5-2 kwam er toch toen Mégane Lerinckx een verdedigster op snelheid nam en Evy De Smedt haar inzenden kon binnen tikken. De score kon nog verder oplopen maar Francesca Van Oudheusden besloot tweemaal op de bezoekende doelvrouw. Door het vrije weekend kunnen de Ladies een week langer nagenieten van deze verdiende en deugddoende overwinning. Op zaterdag 24 februari volgt de verplaatsing naar Wuustwezel.

E.Aalst Ladies: Maes, Van Der Biest, De Kegel, De Winter, Scevenels (81’ Vindevoghel), Jacobs, Van Oudheusden, Marchal (82’ Depature), De Smedt, Vanhooren, Callebaut (70’ Lerinckx).

Doelpunten: 16' Callebaut 1-0, 19' Marchal 2-0, 25' 2-1, 44' 2-2, 45' De Smedt 3-2, 50' Vanhooren 4-2, 77' De Smedt 5-2.

1. Saint-Ghislain 17-36
2. Kontich 16-35
3. WS Woluwe 17-33
4. Zulte Waregem 17-28
5. AA Gent 17-28
6. E.Aalst Ladies 17-27
...
14. Eva's Tienen 16-0

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres