Dekuyper: 'Achterban een droom van elke voetballer'

woensdag 20 juni 2018 - 17u01

Een eerste transfer realiseerde Eendracht Aalst al in februari met de komst van Mitch Dekuyper van Hamme. Het webteam ging kennismaken met de 24-jarige aanvaller die tekende voor 2 seizoenen.

Voetbal aan zee

De Oostendenaar is een jeugdproduct van KVO. “Ik heb er alle jeugdreeksen doorlopen tot bij de A-kern. Na de komst van Marc Coucke werd de youngsters gezegd dat het moeilijk ging worden en volgde voor mij een uitleenbeurt aan Coxyde. We werden kampioen in Derde Klasse (Dekuyper trapte Coxyde naar de titel, nvdr) en er volgende een definitieve transfer. In Tweede Klasse staken de financiële problemen echter de kop op. Vlak voor de start van het seizoen 2016-2017 maakte ik de overstap naar Hamme.”

Topschutter in Hamme

Ook bij de Wuitens werd Dekuyper meteen een vaste waarde. Hij maakte 17 doelpunten in de afgelopen 2 seizoenen maar het werd een afscheid in mineur met de degradatie. “Als je één punt tekort komt in de reguliere competitie heb je het zelf weggegeven, ook al zat het niet mee. Winkel Sport konden we nog opzij zetten in de eindronde maar Club Luik was een maat te groot voor onze noodploeg die nochtans verdienstelijk was. Ik had de ploeg graag geholpen maar een liesblessure hield mij aan de kant tegen de Luikenaars. Andere spelers hadden al een reis geboekt.

Oilsjt Positief

Dekuyper stond al langer op de radar van Eendracht Aalst. “Ik werd inderdaad vorig jaar al gevolgd. Na twee jaar Hamme werd het tijd voor iets nieuws. Rond nieuwjaar kreeg ik enkele telefoontjes van geïnteresseerde ploegen. Eendracht toonde de meeste interesse en ik had ook een goed gesprek met Tom De Cock. De mooie achterban, de traditie en de ambitie charmeerden mij. Uit de KVO-kleedkamer herinner ik mij nog dat Moreels, Depoitre en De Schutter zich altijd positief uitlieten over Eendracht.”

Extra motivatie

Wat heb je onthouden over het Eendracht van vorig seizoen? “Dat het een moeilijk team is om tegen te spelen. Je bent er nooit mee klaar. Zeer gevaarlijk op de tegenaanval ook. En de vele supporters die voor een goede sfeer zorgen natuurlijk. Het is een droom van elke voetballer om in een club te spelen met een grote achterban. Dat zorgt voor een extra motivatie.”

Te duchten reeks

Mitch begint straks aan zijn derde seizoen in de Eerste Amateurliga. “De kloof tussen de top en de bodem van het klassement wordt elk jaar kleiner gemaakt. Iedereen kan van iedereen winnen intussen. Met de komst van RWDM, Club Luik en Lierse wordt de reeks nog sterker en interessanter. De top-vijf wordt een mooie uitdaging. Het zal er op aankomen om meteen mee te zijn. Ik wil mij in de eerste plaats amuseren. Als je een goed gevoel hebt gaat dat automatisch gepaard met goede prestaties, zowel van jezelf als van de ploeg.”

Kwaliteiten

Wat voor type aanvaller is Mitch Dekuyper? “Met mijn lengte (1,88m) ben ik sterk met het hoofd. Ik kan zowel in de bal als in de diepte spelen. Ook snelheid is een sterk punt. Ik mag ook zeggen dat ik een teamspeler ben. Als een ploegmaat zich in een betere positie bevindt, zal ik de bal afgeven.”

Veel succes bij den Iendracht Mitch!

Interview: Kenneth Demaret

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres