Van Hoevelen: "Twaalfde man meer dan ooit nodig!"

donderdag 25 april 2019 - 06u03

Het webteam van Eendracht Aalst had enkele dagen voor de cruciale match tegen Dessel Sport een babbel met rots in de branding Kenny Van Hoevelen, die vertrouwen heeft in een goede afloop en een oproep doet naar alle supporters om het Pierre Cornelisstadion nog eens te laten daveren.

Op scherp

Het is voor iedereen al meer dan een week knarsetanden en op de nagels bijten. Door het voetballoze paasweekeinde lag de competitie immers 2 weken stil. Ook voor onze spelers stijgt de spanning waarschijnlijk. Kenny relativeert: “We bereiden ons gewoon professioneel op deze wedstrijd voor, niet anders dan anders. Het beste is om gewoon te doen, er hangt sowieso al genoeg druk rond de match van zaterdag. Het stomste dat we nu zouden kunnen doen, is om extra stress op onze schouders te nemen. De coach zorgt ervoor dat we op een positieve manier op scherp gezet worden.”

Thuisvoordeel

De voorbije 8 speeldagen werd er slechts één keer verloren, maar toch is den Iendracht nog niet in veilige oorden geraakt. “Ja, dat klopt, maar enkel op Seraing was het slecht. De andere wedstrijden legden we echt wel goed voetbal op de mat, maar de puntenoogst bleef beperkt door de vele draws. We hebben een paar keer onszelf de das omgedaan door stomme fouten. Eigenlijk mochten we nooit in deze situatie beland zijn. Positief is dan weer dat we al meer dan 4 maand thuis niet meer verloren hebben.”

Vertrouwen

Tegen Dessel moeten de punten thuisgehouden worden. Dan is wit en zwart al minstens zeker van de barrage, en met wat geluk – als Oudenaarde niet wint tegen RWDM – valt er dan zelfs een half mirakel uit de hemel. “Dessel is best wel een goed voetballende ploeg maar ze hebben net als wij al heel wat pech gehad, waardoor ze ook minder punten hebben gesprokkeld dan wat ze eigenlijk verdienen op basis van het geleverde spel. Wij moeten gewoon elk duel winnen, druk zetten en vooruit voetballen. Ik heb ondanks de precaire situatie echt nog het volste vertrouwen in een goede afloop.”

Oproep

Onze centrale verdediger doet tenslotte nog een oproep naar de supporters. “Ik weet dat we hen dit seizoen al vaak ontgoocheld hebben. Ik weet dat er hier en daar wat strubbelingen zijn tussen een deel van de harde kern en het bestuur. Maar nu heeft de ploeg onze fameuze twaalfde man meer dan ooit nodig! Ik verzeker hen dat iedereen in de kleedkamer er echt alles voor over heeft om Eendracht Aalst in de Eerste Amateurliga te houden.”

Supporters, zaterdag massaal op post in het Pierre Cornelisstadion!

We zetten ons aal achter ons ploeg!

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres