Reactie Bart Van Renterghem na Londerzeel

maandag 19 augustus 2019 - 23u50

Het Eendracht-webteam belde maandag met Bart Van Renterghem na de knappe overwinning op het Londerzeelse kunstgras. De coach is uiteraard opgetogen over de uitslag maar zag ook enkele werkpunten.

“Het mag niet dat we zo snel in de match op achterstand komen. We moeten meer geconcentreerd en gefocust aan elke opdracht beginnen. We komen dan snel gelijk, maar komen opnieuw achter. Dan hebben we 6 à 7 minuten het noorden verloren. De druk op de bal viel weg, de juiste meters in ploegverband werden niet meer gelopen, de ruimte tussen de linies werd plots veel te groot. We hadden toen geluk dat het sterke spitsenduo van de Vlaams-Brabanders het niet kon afmaken. Als het 3-1 werd, zag ik ons nog moeilijk terugkeren. We hebben in die cruciale fase een tikkeltje geluk gehad en hebben ons dan snel kunnen herpakken. We zijn vanaf dan steeds de voetballende oplossing gaan zoeken en op basis van de tweede helft mag de overwinning gerust verdiend genoemd worden. Maar die zwakke periode waarin alle organisatie wegvalt, die gaan we eens rustig analyseren, want dat mag dit seizoen niet meer gebeuren. Een volgende keer zal Dame Fortuna ons niet zo gunstig gezind zijn en dan kan ons dat zuur opbreken.”

Man van de match

Bart is zoals steeds terughoudend om uitblinkers te noemen. “Een overwinning is altijd het resultaat van het volledige team. Maar voor één keer wil ik toch een uitzondering maken voor Lars Wantens en Ken Van Den Berghe. Lars zorgde voor constante dreiging op zijn flank. Ken speelde verdedigend een dijk van een match en bovendien zet hij zelf een aanvallende actie op die hij ook nog eens knap afrondt. Een patroon dat ook nog eens ingestudeerd werd op training, dat bezorgt je als trainer extra voldoening.”

Terra incognita

De volgende opdracht wordt CS Onhaye, een ploeg uit een gemeente met 3.000 inwoners eventjes ten zuiden van Namen. Onze coach is echter voorzichtig. ”Deze opdracht mogen we zeker niet onderschatten. Ze spelen ook in de Tweede Amateurliga en surfen door de promotie op een overwinningsgolf. Bovendien is het daar ook kunstgras. Maar goed, we hebben bewezen dat we in alle omstandigheden kunnen presteren. Veel weet ik nog niet over de ploeg. We gaan ons tegen komend weekend goed informeren.”

De bekerwedstrijd CS Onhaye - Eendracht Aalst wordt gespeeld op zaterdagavond 24 augustus om 19u30.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres