BVR: "Leuk extraatje maar competitie primeert"

dinsdag 27 augustus 2019 - 09u13

Het webteam van Eendracht Aalst sprak maandag met trainer Van Renterghem over de bekercampagne, de loting en de nakende competitiestart. Bart is zeer blij met de overwinning in het verre Onhaye en de prachtloting tegen zijn ex-club AA Gent.

“Zoals verwacht was het een moeilijke match op een zeer slecht kunstgrasveld. Dat was immers geen kunstgras meer, het was gewoon een groene mat. Onhaye probeerde ons pijn te doen met hoge ballen en veel potige luchtduels. De Franstalige scheidsrechter nam bovendien heel wat onlogische beslissingen, waardoor onze jongens op den duur geagiteerd werden. Ik heb dat tijdens de rust bijgestuurd door er op te hameren dat we niet in die val mochten trappen. We hebben ons dan de tweede helft goed herpakt, ook omdat we ons dan al wat beter hadden aangepast aan die mat. Jan Mertens kopt dan die bal binnen maar de goal wordt niet toegekend, terwijl toch iedereen gezien had dat die bal achter de lijn was en dan begin je het ergste te vrezen. Maar gelukkig kopt Cocchiere kort nadien wel zonder discussie die 0-1 binnen. We hebben dan enkele omschakelingskansen slecht uitgespeeld en op het laatst hebben we nog afgezien.”

Leuk extraatje

En dan de loting: AA Gent, een natte droom die werkelijkheid wordt? Bart moet er eens smakelijk mee lachen. “Voor een club zoals de onze is het in die fase van het bekertoernooi belangrijk om een zo groot mogelijke affiche te trekken. We hoopten dus op Anderlecht, Brugge, Genk of Standard. Maar Aalst-Gent wordt natuurlijk een prachtige Oost-Vlaamse burenstrijd en iedereen weet dat ikzelf en enkele van onze spelers een verleden hebben bij de Buffalo’s. Dat maakt het vanzelfsprekend extra speciaal. Ik heb nu nog regelmatig contact met heel wat mensen van de Gentse staf. Dat wordt zekerenvast een leuk weerzien. Maar ik wil toch nu reeds benadrukken: dit wordt een leuk extraatje maar de competitie primeert. Ik hoop dat een zware midweekwedstrijd geen repercussies zal hebben op onze wedstrijd van de zaterdag daarop in Geel.”

Focus op competitie

Bart richt zijn blik al onmiddellijk naar het eerste competitietreffen tegen Olympia Wijgmaal. “Ik ben hen zondag gaan scouten. Ze speelden immers hun bekermatch op Ronse, waar ze met 4-2 verloren. Het was voor mij een leerrijke namiddag. Ik ben vooral blij dat ons bekertoernooi geen gekwetsten heeft opgeleverd. Behalve Jordi Verstraeten is onze voltallige kern 100% fit. Ik kamp dus met luxeproblemen. Vandaag genieten we nog even na, vanaf dinsdag is onze blik volledig gefocust op de competitie.”

fdh

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres