Ladies winnen de topper van WS Woluwe

woensdag 04 september 2019 - 21u17
Foto A. Van Mingeroet

Eendracht Aalst Ladies tegen Fémina WS Woluwe was de topper van de tweede speeldag in de Eerste Klasse van het damesvoetbal. De Ajuinen namen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief terwijl de bezoekers op de counter loerden. Woluwe werd tegen het eigen doel gedrongen wat resulteerde in heel wat doelpogingen van onder andere Evy De Smedt, Anke Vanhooren en Henriette Awete. De beste kans was voor Elien Van Wynendaele. Met een plaatsbal verschalkte ze de doelvrouw maar een verdedigster kon in extremis nog wegwerken.

Een doelpunt van Eendracht kon niet uitblijven in de tweede helft en zo geschiedde ook snel. Nadat Woluwe uit verband werd gespeeld kwam Anke Vanhooren alleen voor doel. Zij legde slim breed naar de goedgevolgde Evy De Smedt die maar hoefde binnen te tikken. De bezoekers bleven hun heil zoeken in de lange bal. Maar de organisatie van het team van Dirk Decoen stond op punt. Enkel op stilstaande fases kwam er wat dreiging. De beste mogelijkheden waren nog voor Aalst met Henriette Awete, Nina Vindevoghel (afstandsschot over doel) en Jenna Van De Keere (schot nipt naast) maar het bleef 1-0.

Nu zaterdag 7 september wordt er om 17u00 voor de Beker van België gespeeld in en tegen SV Sottegem (Tweede Klasse). Onze Ladies B zijn de Hofman Cup gestart met een ruime 1-11 zege bij GFA Sinaai.  

EA Ladies: Maes, Van Ackere (71' Vindevoghel), Van Wynendaele, Van Loock, Vanhooren (66' Vanderdonckt), De Smedt, Van Mingeroet, Awete (77' Van De Keere), Van Der Biest, Marchal, Andries.

Doelpunten: 49' De Smedt 1-0.

1. EA Ladies 6
2. Famkes Westhoek 6
3. AA Gent 6
4. OH Leuven 3
5. KRC Genk 3

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres