Elien Van Wynendaele nekt ex-club, 9 op 9 voor de Ladies

woensdag 18 september 2019 - 09u28
Foto A. Van Mingeroet

Na de gewonnen topper tegen Fémina WS Woluwe stonden de Eendracht Aalst Ladies opnieuw voor een lastige opgave op bezoek bij AA Gent. De sterke Ajuinen controleerden echter het hele gebeuren maar misten nog wat efficiëntie.

De Buffalo's probeerden snel druk te zetten maar telkens Aalst eruit kwam was het gevaarlijk. Het leverde kansen op voor Henriette Awete, die van dichtbij over trapte, en Evy De Smedt, die aan de tweede paal over een leeg doel kopte. Toen Laurence Marchal onderuit werd gehaald, kreeg Eendracht een strafschop. Elien Van Wynendaele trapte beheerst de 0-1 binnen tegen haar ex-club. We noteerden nog een grote kans voor Henriette Awete maar haar kopbal ging opnieuw over doel.

Na de rust gaf de organisatie bij de Eendracht Aalst Ladies geen krimp op de lange ballen van AA Gent. De Ajuinen kregen daarentegen nog een resem kansen om de voorsprong uit te diepen maar zowel Margaux Van Ackere (kopbal gered), Annelies Van Loock (schot voorlangs), Nina Vindevoghel (buitenspel) als Lieselot De Kegel (schot gered) slaagden daar niet in. Evy De Smedt en Anke Vanhooren kwamen ook nog eens alleen voor doel maar zonder succes. Die ene kans kregen de Buffalo's in de slotminuut maar het afstandsschot ging een metertje over.

De Eendracht Aalst Ladies blijven zo aan de leiding. Nu zaterdag 21 september is er de verplaatsing naar OH Leuven dat eveneens bovenin de ranking te vinden is. Na 2 zeges in de Hofman Cup verloren de Ladies B afgelopen weekend met 5-1 van KSK Beveren.

EA Ladies: Maes, Van Ackere, Van Wynendaele, Van Loock (70' Vindevoghel), Vanhooren, De Smedt (83' De Kegel), Van Mingeroet, Awete (59' Vanderdonckt), Van Der Biest, Marchal, Andries.

Doelpunt: 33' Van Wynendaele 0-1 (pen).

1. EA Ladies 3-9
2. OH Leuven 3-6
3. Famkes Westhoek 2-6
4. Fémina WS Woluwe 3-6
5. VC Moldavo 3-6

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres