Ladies kennen geen probleem met KV Mechelen

vrijdag 06 december 2019 - 22u38
Shayna Raekelboom (archiefbeeld)

Kunnen de Eendracht Aalst Ladies in eerste nationale met het maximum van de punten naar de eindejaarsfeesten? Voor deze krachttoer moeten onze dames nog 3 uitwedstrijden tot een goed einde brengen. Morgen op het veld van KRC Genk B, daarna volgen nog verplaatsingen naar Standard B en Saint-Ghislain. Met promovendus KV Mechelen kenden de Ajuinen vorig weekend geen probleem.

De Ladies zetten meteen hoog druk en voetbalden een aantal mooie kansen bij elkaar. Omdat ze het soms wat te mooi wilden doen was het wachten tot minuut 22, vooraleer Evy De Smedt de score kon openen na een voorzet van captain Chloë Van Mingeroet. Malinwa van haar kant knokte voor elke graszode maar kwam niet aan een noemenswaardige aanval. 

Geconcentreerd uit de kleedkamer komen was de boodschap voor Eendracht want bij een 1-0 was de wedstrijd nog niet gespeeld. Het was Jenna Van De Keere die de score verdubbelde nadat Margaux Van Ackere de achterlijn haalde. In de laatste 20 minuten werd er nog driemaal gescoord. Eerst door Margaux Van Ackere zelf (op voorzet van Anke Vanhooren) en invalster Shayna Raekelboom had maar 5 minuten nodig om de netten nog tweemaal te laten trillen.

De brede kern van coach Dirk Decoen doet het dus opnieuw. Intussen hebben Elien Van Wynendaele en Henriette Awete de training hervat. Tiffanie Vanderdonckt hoopt dat volgende week te doen.

EA Ladies A: Maes, Vanhooren (84' Raekelboom), Van Loock, Andries, De Kegel (76' Scevenels), De Smedt, Van Mingeroet, Van De Keere (70' Vindevoghel), Van Der Biest, Marchal, Van Ackere.

Doelpunten: 22' De Smedt 1-0, 52' Van De Keere 2-0, 70' Van Ackere 3-0, 87' 90' Raekelboom 4-0 en 5-0.

1. EA Ladies 9-27
2. Femina WS Woluwe 10-22
3. AA Gent 10-19
4. VC Moldavo 11-18
5. Zulte Waregem 10-17

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres