Margaux Van Ackere trekt Ladies over de streep

woensdag 05 februari 2020 - 10u41
Margaux Van Ackere heerst in de lucht (archiefbeeld)

In de Oost-Vlaamse derby en topper tegen AA Gent B hebben de Eendracht Aalst Ladies meteen de rug gerecht na het eerste puntenverlies van de week voordien. 

Het smalle terrein op Zandberg, een kortopzittende tegenstrever en de felle wind maakten het heel moeilijk om vlot te combineren. Veel duels en middenveldspel vormden het spelbeeld van deze wedstrijd. De Ajuinen kregen een eerste kans toen Anke Vanhooren het straatje werd ingestuurd, maar ze besliste de bal nog opzij te leggen in plaats van zelf haar kans te gaan. Een tweede mogelijkheid kwam er opnieuw langs Vanhooren maar haar voorzet strandde op de dwarsligger. Even later kopte Evy De Smedt op de binnenkant van de paal na een goede combinatie tussen Laurence Marchal en Anke Vanhooren. De Buffalo's waagden ook tweemaal hun kans maar Riet Maes stond telkens goed opgesteld. Geen doelpunten tot aan de rust.

In balverlies klopte het plaatje bij de Ladies. Door hoge pressing werd AA Gent gedwongen tot het spelen van lange ballen, die door de wind makkelijk te verdedigen waren. Maar aan de overzijde wilde het niet lukken. De bedrijvige Anke Vanhooren werd tweemaal op pad gezet maar zonder succes. Toen Margaux Van Ackere een voorzet van Annelies Van Loock in één tijd op de slof nam ging de bal aan de verkeerde kant van de paal buiten. Een kwartier voor affluiten kwam Eendracht dan toch verdiend op voorsprong. Op een hoekschop van Anke Vanhooren knikte Margaux Van Ackere de bal binnen. Alweer Vanhooren liet Evy De Smedt een nieuwe kopbalkans maar die ging net over. De Ladies hielden de wedstrijd onder controle en speelden deze op een volwassen manier uit. Er volgen nu 2 thuiswedstrijden tegen OH Leuven B (8/02) en Kontich (22/02).

E.Aalst Ladies: Maes, Van Der Biest, Andries, Van Mingeroet, Marchal, Raekelboom (85' Vindevoghel), Van Ackere, Van Loock, Vanhooren, Vanderdonckt, De Smedt.

Doelpunt: 77' Van Ackere 1-0.

1. EA Ladies 17-48
2. Fémina WS Woluwe 17-38
3. AA Gent B 17-35
4. VC Moldavo 16-33
5. Kontich FC 17-26

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres