Vlotte zege in moeilijke omstandigheden

woensdag 04 maart 2020 - 13u54
Evy De Smedt zit al aan 19 doelpunten dit seizoen.

Naast Eva's Tienen als tegenstander kregen de Eendracht Aalst Ladies afgelopen weekend ook af te rekenen met een drassig veld, een stormachtige wind en een fikse hagelbui bij het wedstrijdbegin. Met een hoge pressing wisten de Ajuinen wel meteen tal van kansen te creëren. Nadat de 16-jarige Loes Van Mullem, voor de tweede week op rij in de basis, foutief werd afgestopt aan de rand van de zestien mocht Laurence Marchal zich klaarzetten voor een vrijschop. Ze schilderde de bal snoeihard in de verste winkelhaak. Toen Margaux Van Ackere slim van haar tegenstander wegdraaide en de bal meegaf met Annelies Van Loock stond het 0-2. De linkerflankspeelster zorgde voor de perfecte lob.

Na de rust speelden de Ladies ook nog bergop maar dat deerde hen niet. Door snel over de grond te voetballen hadden ze Tienen helemaal in de greep. Op het uur pikte Margaux Van Ackere haar gewoonlijk doelpuntje mee. Toen Eendracht de concentratie even verloor stond het plots 1-3. Maar het slotakkoord was voor topschutter Evy De Smedt. Eerst Tiana Andries en wat later Anke Vanhooren zetten haar op weg naar twee doelpunten en dus een 1-5 eindstand.

De 30-jarige Evy De Smedt is één van de anciens in het jonge elftal en zit al aan 19 doelpunten dit seizoen. Ze is er evenwel nog niet uit of ze er nog een jaartje bijdoet, wellicht in de Super League. De Ladies moeten het nog even zonder Henriette Awete stellen, die een scheurtje in de meniscus en een kraakbeenletsel opliep. Elien Van Wynendaele zien we jammer genoeg niet meer terug op het veld. Door aanhoudende knieproblemen moest de 25-jarige ex-Red Flame noodgedwongen al een punt achter het voetbal zetten.

Zaterdag 7 maart wacht de volgende opdracht op het veld van VC Massenhoven.

E.Aalst Ladies: Maes, Van Der Biest, De Kegel, Andries, Van Mingeroet, Marchal (88' Raekelboom), Van Loock (82' Vanderdonckt), Vanhooren, Van Ackere, Van Mullem (67' Van De Keere), De Smedt.

Doelpunten: 16' Laurence Marchal 0-1, 27' Annelies Van Loock 0-2, 62' Margaux Van Ackere 0-3, 71' Jorien Voets 1-3, 79' 83' Evy De Smedt 1-4 en 1-5.

1. E.Aalst Ladies 20-54
2. Fémina WS Woluwe 18-41
3. AA Gent B 19-37
4. VC Moldavo 19-34
5. OH Leuven B 19-32

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres