Ladies zorgen voor gerechtigheid in Massenhoven

woensdag 11 maart 2020 - 10u51
Tiana Andries (hier tegen AA Gent) wordt geroemd om haar polyvalentie

Voor de wedstrijd in Massenhoven had Dirk Decoen wat puzzelwerk. Naast Henriette Awete (knie) was ook doelvrouw Riet Maes onbeschikbaar. Zij oefende met de U19 van de Red Flames in Spanje. Omdat ook stand-in Lisa Vandeputte in de gekwetstenboeg zit, nam Tiana Andries voor de gelegenheid plaats tussen de palen. Verdedigster, aanvalster of doelvrouw, het maakt de polyvalente Andries allemaal niet uit.

Laurence Marchal was niet helemaal fit en startte op de bank. Op de koop toe viel topschutter Evy De Smedt na tien minuten nog uit met een verrrekking. De Ladies wilden snel scoren en zorgden van meet af aan voor een hoge pressing. Dat liep prima tot aan de zone van de waarheid. Margaux Van Ackere kwam het dichtst bij een doelpunt maar haar schot spatte uiteen op de dwarsligger. Op het halfuur was het eindelijk raak na de zoveelste assist van Anke Vanhooren. Aan de tweede paal had Annelies Van Loock maar binnen te tikken. 

Op slag van rust floot scheidsrechter Mark Janssens zich in de schijnwerpers. De noodrem bij Loes Van Mullem, die alleen op doel afging, bleef onbestraft. Het protest van de Ladies haalde niets uit. Integendeel, op de daaropvolgende tegenaanval ging de uit buitenspel terugkerende Jelien De Laet aan de haal met de bal en zorgde ze voor 1-1. Verbazing alom want de scheidsrechter negeerde zijn grensrechter die het doelpunt had afgevlagd.

Eenrichtingsverkeer was het ook het verhaal van de tweede helft tegen een Massenhoven dat volledig terugplooide. Tot tweemaal toe gaf de grensrechter een strafschop aan na fouten op Loes Van Mullem maar zonder gevolg. Thuisgoalie Nathalie Daneels ontpopte zich ei zo na tot heldin van de namiddag door pogingen van Van Ackere, Van Mullem, Van De Keere, Raekelboom en Vanhooren uit haar doel te ranselen. Vijf minuten voor affluiten zorgde Margaux Van Ackere, alweer zij, toch nog voor gerechtigdheid door van dichtbij de 1-2 te scoren.

Een terechte overwinning voor de Ladies die toch wat te slordig omsprongen met de vele doelkansen. Na een weekje rust nemen de Ladies het op zaterdag 21 maart op tegen Zwevezele. Aftrap om 14u00 in het Pierre Cornelisstadion.

E.Aalst Ladies: Andries, Van Der Biest, Van Mingeroet, De Kegel, Vanderdonckt, Raekelboom (80' Marchal), Van Loock, Vanhooren, Van Ackere, Van Mullem en De Smedt (14' Van De Keere 80' Vindevoghel)

Doelpunten: 31' Van Loock 0-1, 41' De Laet 1-1, 88' Van Ackere 1-2.

1. E.Aalst Ladies 21-57
2. Fém. WS Woluwe 19-44
3. AA Gent B 19-37
4. VC Moldavo 19-34
5. OH Leuven B 19-32

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres