Competitieformat Super League

zondag 31 mei 2020 - 11u42
Dirk Decoen omringd door zijn nieuwe staf en speelsters.

De 10 teams uit de Women's Super League zullen komend seizoen een reguliere competitie afwerken met 18 speeldagen, gevolgd door play-offs met halvering van de punten. De top-vijf speelt play-off 1 met de titel en een ticket voor de Champions League als inzet. In play-off 2 moet vooral de laatste plaats vermeden worden. Beschikt de kampioen uit eerste nationale over een licentie, dan volgt rechtstreekse degradatie. Indien een ander team de stap hogerop wil zetten, volgen er nog testwedstrijden.

Surfend op het succes van de Red Flames krijgt het Belgische vrouwenvoetbal meer en meer aandacht en ook middelen. De Super League werd nu opgenomen in het tv-contract van de Pro League. Eleven Sports, dat de rechten binnenhaalde, denkt aan een magazine met samenvattingen plus geregeld live wedstrijden. Al hopen de Eendracht Aalst Ladies vooral op de ondersteuning van de supporters in het Pierre Cornelisstadion zelf.

Zaterdag kwamen de aanwinsten al een kijkje nemen aan de Bredestraat. Het huiswerk van coach Dirk Decoen is al een tijdje klaar, tenzij er zich nog een opportuniteit voordoet. Met de komst van doelvrouw Silke Baccarne (Kontich), Anaelle Wiard en Valentine Hannecart (OHL), Justine Blave (Standard) en Stéphanie Van Gils (ex-Lierse en Anderlecht) lijken de Ajuinen gewapend om te kunnen meedraaien in de Super League. Patrick Wachel, coach van landskampioen Anderlecht, toonde zich al aangenaam verrast met de gerealiseerde transfers van nieuwkomers Aalst en Zulte Waregem.

Op maandag 20 juli beginnen de Ladies aan de trainingen. Reeksgenoot Zulte Waregem, AA Gent B, Kontich, Zwevezele, Olsa Brakel, Wolvertem Merchtem en Kester-Gooik moeten de sparringpartners worden. Er wordt verwacht dat de competitie in september zal afgetrapt worden.

De Ladies B, die in tweede nationale zullen uitkomen, hebben nog 2 jeugdige speelsters aangetrokken met Lüna De Winne (Club Brugge) en Yente Van Den Bossche (SK Londerzeel). Eerder waren doelvrouwen Nena Suet (Anderlecht) en Anke Stroobandt (Sinaai), Naomi De Wolf (Zulte Waregem) en Eline Plovier (OHL) de rangen al komen versterken.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres