Eendracht Aalst verliest nipt van Bergen

zaterdag 23 juni 2012 - 22u15
Eendracht Aalst opende veelbelovend de oefencampagne.

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Eendracht Aalst speelde zijn eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding van het nieuwe seizoen een erg verdienstelijke partij tegen Bergen. Het was doorlopend de evenknie van de eersteklasser dat pas in de tweede helft afstand kon nemen van een goed spelend Aalst.

De thuisploeg begon het snedigst aan de wedstrijd : na amper tien minuten spelen opende de jonge rechtsbuiten Tjendo De Cuyper de score na een prachtig voorbereidend werk van het trio Marco Petrovic, Stavros Glouftsis en Lauden Hugelier (1-0).

Amper een minuut na de Aalsterse goal kregen de bezoekers een onterecht toegekende vrije trap. Diepe spits Köse krulde de bal keihard tegen de doelpaal. Bergen kwam beter in de wedstrijd maar tot echte uitgespeelde kansen kwamen de Draken niet echt. Op het halfuur mocht doelman Kevin Van Den Noortgaete zijn kunnen tonen door een plaatsbal van Biatour in hoekschop te pareren. Ook rechtsachter Timmermans probeerde het van ver maar zijn poging kende ook geen succes.

Net voor de rust kreeg Eendracht Aalst nog een prima mogelijkheid om de score te verdubbelen : Marco Petrovic slalomde door de hele Bergense defensie en bood Stavros Glouftsis een open doelkans aan maar de Griekse Belg verslikte zich in de bal en kon niet scoren.

Na de rust wisselde coach Bart Van Rentergem zijn hele ploeg en kreeg Eendracht Aalst het moeilijker met de aanvalsgolven van Bergen. De bezoekers kwamen iets voorbij het uur op gelijke hoogte toen Aloys Nong zich sterk kon doorzetten op zijn rechterflank en Tim Matthys zijn perfecte voorzet kon binnenduwen (1-1). Amper tien minuten later profiteerde Aloys Nong van Aalsters balverlies en stifte de bal beheerst over de uitkomende GertJan Verhoeven (1-2). Ook Eendracht Aalst kwam nog een paar keer dreigen in de zestien van Bergen. De beste kans was nog voor Sander Van Eyk maar zijn poging ging over doel.

Doelpunten : 10' Tjendo De Cuyper 1-0, 63' Tim Matthijs 1-1, 73' Aloys Nong 1-2

Eendracht Aalst : Van Den Noortgaete (46' Verhoeven), Petrovic ('46 Van Renterghem), Filipovic (46' Bogaerts), Kestens (46' Lodders), Smet (46' Jadot), Van Damme (46' Pietermaat), Hugelier (46' Degeyter), Weydisch (46' Borée), De Cuyper (46' Martin), Di Gregorio (46' Ndefe), Glouftsis (46' Van Eyk)

RAEC Mons : Werner (46' Saussez), Felix, Franquart ('46 Debisschop), Van Imschoot (46' Matthys), Damahou, Debelder, Dusenne, Timmermans (46' Nong), Monteyne (46' Pottiez), Köse (46' Bourabia), Biatour (46' Sapina) 

Scheidsrechter : Denayer

Gele kaart : 75' Damahou

{gallery}/foto/2012-2013/voorbereiding/2012-06-23-ea-bergen{/gallery}

Foto's: Kenneth Demaret, Davy De Coninck & Karl Holvoet

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres