Jong Eendracht Aalst blijft leider

Jong Eendracht Aalst blijft leider Jong Eendracht Aalst blijft leider

Vorige week trokken onze beloften naar KSK Halle. Door de regenval werd de wedstrijd verplaatst naar het kunstgrasveld. De Ajuinen namen de wedstrijd meteen in handen en kwamen al na drie minuten op voorsprong
via Louis Blankaert. Luttele momenten later werd een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. De Aalsterse druk bleef aanhouden maar het doelpunt viel echter aan de overzijde. De gelijkmaker gaf Halle moed en Eendracht kreeg het even
moeilijk. Tot Joran Van Belle zijn duivels ontbond. Vanaf de middenlijn ging hij op wandel en met een mooie beweging schakelde hij twee verdedigers uit. Oog in oog met de doelman werkte Van Belle beheerst af. Jong Eendracht
Aalst nam het gebeuren opnieuw in handen. Met zijn tweede doelpunt zorgde Louis Blankaert voor 1-3.

Vlak voor de rust werd Mitchell Van Den Meersch nog getorpedeerd door de Halse verdediger Wastiau. De thuisploeg
moest met tien verder en Mitchell had te veel last aan de enkel om verder te kunnen. Na de koffie ging Jong Eendracht Aalst nog beter voetballen en kon de man-meer-situatie uitgebuit worden. Balverlies bij Halle leidde
de 1-4 in. Jonathan Mayanda was de doelpuntenmaker van dienst. Alessandro Heirman zorgde vanop afstand voor 1-5 en opnieuw Jonathan Mayanda legde de 1-6 eindstand vast na een collectieve aanval. Onze beloften blijven met deze
overwinning aan de leiding en ontvangen vanavond hekkensluiter Winkel Sport.

E.Aalst: Devriendt, Van Belle, Van Hauter (55′ Vanderpoorten), Schoukens B., Vaeyens (60′ De Bondt), Heirman, De Koker, Van Den
Meersch (46′ Mayanda), Matthijs, Emhandi, Blankaert.

Doelpunten: 3′ Blankaert 0-1, 16′ 1-1, 26′ Van Belle 1-2, 32′ Blankaert 1-3, 65′ Mayanda 1-4, 76′ Heirman 1-5, 82′ Mayanda 1-6.

1. Eendracht Aalst 23 – 50
2. KM Torhout 24 – 48
3. SK Sint-Niklaas 23 – 46
4. Knokke 23 – 46
5. Harelbeke 24 – 39