Jong Eendracht Aalst herovert leidersplaats

Jong Eendracht Aalst herovert leidersplaats Jong Eendracht Aalst herovert leidersplaats

Maandagavond stonden de beloften van Eendracht Aalst en Bornem op Zandberg tegenover mekaar. De jonge Ajuinen hadden de wedstrijd in de eerste helft goed in handen en kwamen op voorsprong via een vrijschop van Jilke
De Coninck. Na een halfuur spelen stond er al 2-0 op het scorebord. Via een mooi opgezette aanval over links kon een Bornemse verdediger de bal onvoldoende raken en werkte hem zo in eigen doel. De bezoekers kwamen ook tweemaal
gevaarlijk opzetten maar Devriendt liet zich niet verschalken.

Na de rust kwam Preben De Man tegenover de Bornemse doelman en hij werkte beheerst af in de korte hoek. De wedstrijd leek gespeeld met een marge van drie
doelpunten. Maar tien minuten voor tijd viel Louis Blankaert uit met krampen en moest Eendracht met tien verder. Op het moment dat Blankaert van het veld werd gedragen maakten de bezoekers er 3-1 van. De vlam zat terug in de
pijp en enkele seconden voor affluiten lukte Bornem nog de aansluitingstreffer op een hoekschop. Het bleef voor Jong Eendracht Aalst bibberen tot de laatste seconden maar het bleef 3-2.

De Aalsterse beloften zouden
vrijdagavond hun heroverde leidersplaats verdedigen in Harelbeke maar de topper werd afgelast door wateroverlast. Vrijdag 25 november komt Temse naar Zandberg.

E.Aalst: Devriendt, Van Belle (60′ Heirman), Atheba, Van
Hauter (46′ Schoukens B.), Adriaens (46′ Vaeyens), De Koker, Blankaert, De Coninck, Lorré, De Man, Van Den Meersch.

Doelpunten: 17′ De Coninck 1-0, 32′ own-goal 2-0, 57′ De Man 3-0, 80′ 3-1, 90′ 3-2.