Jong Eendracht Aalst verliest competitieopener

Jong Eendracht Aalst verliest competitieopener Jong Eendracht Aalst verliest competitieopener

Na een sterke voorbereiding trokken de beloften vol goede moed naar Ieper. Maar het eerste halfuur waren de Ajuinen nergens. Bij KVK Westhoek daarentegen lukte alles en kon men met een 2-0 voorsprong de rust in. Op enkele snelle uitbraken na kon Eendracht daar te weinig tegenover stellen.

Een heel ander spelbeeld in de tweede helft. De thuisploeg wist geen raad met de hoge druk van de Aalstenaars. Arthur Lorré kon voor de aansluitingstreffer zorgen en kortelings daarna trof Bahnou Diarra nog de paal. De druk bleef aanhouden maar het doelpunt viel aan de overzijde. Uit een schaarse kans zorgde Westhoek voor de 3-1. Na vier vervangingen bij de West-Vlamingen helde het voordeel nog meer over naar Eendracht. Een resem hoekschoppen en vrijschoppen waren het gevolg maar de thuisdoelman keepte een sterke partij. Vijf minuten voor affluiten werd de doorgebroken Joran Van Belle nog foutief afgestopt. Bjorn Schoukens zorgde vanop de stip voor 3-2 maar verder geraakten de manschappen van Marijn Vanderheyden niet meer.

E.Aalst: De Vriendt, Atheba, Van Hauter (60′ Gyselinck), Schoukens, Vaeyens, Vanderpoorten (46′ Peirlinckx), Diarra, Adriaens (55′ Van Belle), Van Den Meersch, Heirman, Lorré.

Doelpunten: 15′ 1-0, 27′ 2-0, 56′ Lorré 2-1, 74′ 3-1, 85′ Schoukens 3-2 (pen).