Jong Eendracht Aalst wint overtuigend

Jong Eendracht Aalst wint overtuigend Jong Eendracht Aalst wint overtuigend

De eerste competitiewedstrijd hebben de beloften met overtuigende 4-2 winstcijfers afgesloten. Van bij de aftrap greep Eendracht Aalst tegenstander Woluwe-Zaventem bij de keel, wat onmiddellijk in doelgevaar resulteerde.  Van Impe zag zijn kopbal op de dwarsligger belanden. Na zes minuten werd De Mesmaeker foutief gehaakt in de zestienmeter, de strafschop werd feilloos omgezet door Van Der Hoeven. De druk bleef aanhouden met nog kansen van o.a. Lapage(over en naast) en De Mesmaeker(op de doelman). Op het kwartier werd het toch 2-0, het was opnieuw Van Der Hoeven die alleen voor doel beheerst afwerkte ,na een snel genomen inworp van Van Impe. Nadien sloop er wat nonchalance in het spel van de Ajuinen. Zo kon Woluwe-Zaventem op het halfuur de aansluitingstreffer aantekenen na eenvoudig balverlies op eigen speelhelft. Eendracht was wat van de kaart en de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd. Net voor de rust moesten de Ajuinen de gelijkmaker toestaan, na alweer dom balverlies.

Na de koffie herpakte Jong Eendracht Aalst zich. De aanvalslust werd snel beloond. Eerst raakte Lapage nog de staander met een achterwaartse kopbal maar na een inworp van Geenens zorgde Coppens met een kopbaldoelpunt toch voor de 3-2. Na de zoveelste hoekschop raakte een kopbal van Ferdi de lat, maar Coppens was goed gevolgd en zorgde in de rebound voor 4-2. In het slotkwartier was Woluwe-Zaventem niet meer bij machte om te reageren,  integendeel het was Eendracht dat de kansen bleef verzamelen. Zo onthouden we nog een mooie vrije trap van Lapage die uiteenspatte op de dwarsligger. Zo sloten de beloften hun eerste wedstrijd zeer verdiend met niet eens overdreven 4-2 cijfers af.

E. Aalst: Kempeneer, Geenens, Wauthy, Ardans, Tassignon, Merckx (84’Lenten), Coppens (78’Mayo Kwedi), Van Der Hoeven, Lapage, De Mesmaeker (70′ De Koker), Van Impe (75’Ferdi).

Doelpunten: 6′ Van Der Hoeven 1-0 (pen.), 13′ Van Der Hoeven 2-0, 30′ 2-1, 43′ 2-2, 52′ Coppens 3-2, 75′ Coppens 4-2.