Jong Eendracht en Dessel delen de punten

Jong Eendracht en Dessel delen de punten Jong Eendracht en Dessel delen de punten

Na de onterechte nederlaag op RC Mechelen moest Jong Eendracht Aalst de wei in tegen Dessel Sport. Een ploeg die haar start zeker niet gemist had na een vier op zes tegen Tubize en OHL. Na een korte studieronde nam Eendracht het heft in handen en ging het resoluut op zoek naar de openingstreffer. Na een knappe solo over links van Ndefe kwam de bal in de zestienmeter bij Merckx maar die trapte de goede kans over doel. Bij de volgende aanval kon Merckx dan toch verdiend de Ajuinen op voorsprong brengen, dit na een knappe aflegger van De Koker. De bezoekers knokten zich gaandeweg in de wedstrijd en kwamen ook af en toe dreigen. Iets voor het halfuur kwam Dessel dan ook langszij. Jong Eendracht Aalst herstelde snel van deze opdoffer en kwam voor de rust nog op een 2-1 voorsprong, na alweer een knappe raid van Ndefe die hij zelf knap overhoeks afrondde. Meteen daarop kreeg Dessel een strafschop na een misverstand tussen Wauthy en doelman Kempeneer. De bezoekers namen het geschenk in dank aan trapten de 2-2 tegen de netten wat meteen ook de ruststand was.

Over de tweede helft kunnen we zeer kort zijn. Beide ploegen haalden niet meer hun niveau van de eerste helft en echte doelkansen kwamen niet meer tot stand. Misschien zat de wedstrijd van vorig weekend nog in de benen. Zo was de ruststand ook de eindstand: 2-2.

De volgende competitiewedstrijd is pas op vrijdagavond 29 augustus op bezoek bij de Great Old. Aftrap om 20u30.

E.Aalst: Kempeneer, Lievens, Ardans (46′ Geenens), Wauthy, Tassignon, Coppens (46’Lapage), Ndefe, Van Impe (46′ De Mesmaeker), Van Der Hoeven, Merckx, De Koker (63’Aerts).

Doelpunten: 1-0 Merckx, 25′ 1-1, 35′ 2-1 Ndefe, 37′ 2-2.