Jong Essevee maakt verschil in eerste helft

Jong Essevee maakt verschil in eerste helft Jong Essevee maakt verschil in eerste helft

Ook Jong Eendracht Aalst is aan haar bekercampagne begonnen. Het werd ingedeeld in een poule met Zulte Waregem, Kortrijk en Antwerp. De eerste twee plaatsen zich voor de 1/16e finales.

In de eerste bekerwedstrijd namen de beloften het op in en tegen Zulte Waregem. Van bij de aftrap greep de thuisploeg Eendracht onmiddellijk bij de keel met snel en gevarieerd combinatievoetbal. Na amper vijf minuten stond het al 2-0. Na deze vroege opdoffer kwamen de jonge Ajuinen geleidelijk aan wat in de wedstrijd en bij onze eerste goede aanval kon Van Der Hoeven tegenprikken. Ei zo na kwam de gelijkmaker maar Aerts zag zijn poging knap gered worden door de thuisdoelman. Voor Zulte Waregem het signaal om het tempo terug de hoogte in te jagen en voor de rust moest Jong Eendracht Aalst nog drie treffers toestaan. Essevee werkte af aan honderd procent, er werd rusten geblazen bij een 5-1 tussenstand.

Eendracht vreesde met een zware afstraffing huiswaarts te moeten keren maar niets was minder waar. Jong Eendracht Aalst speelde een sterke tweede helft waarbij de thuisploeg voor geen enkele dreiging meer kon zorgen. Lapage kon met een geplaatst afstandsschot milderen tot 5-2.  Er kwamen nog wat kansen maar de thuisdoelman stond pal. De overwinning van Zulte Waregem is verdiend maar op basis van de tweede helft is de 5-2 toch wat overdreven.

Aanstaande vrijdag 22 augustus oefent Jong Eendracht Aalst tegen Oudenaarde. Aftrap om 20u op Zandberg. Nadien wordt de competitie hervat.

E.Aalst: Mertens, Van Holsbeeck, Geenens F., Ardans, Geenens J., Van Hauwermeiren, Merckx (46′ Mario), De Mesmaeker, Aerts (46′ Van Impe), Lapage, Van Der Hoeven.

Doelpunten: 1-0, 2-0, 23′ Van Der Hoeven 2-1, 3-1, 4-1, 5-1, 63′ Lapage 5-2.