Jong Eupen pleegt een hold-up

Jong Eupen pleegt een hold-up Jong Eupen pleegt een hold-up

Afgelopen dinsdag kwam Jong Eupen met 12 op 12 naar Zandberg afgezakt maar daar was op het veld niet veel van te merken. Het was Jong Eendracht Aalst dat de wedstrijd meteen in handen nam. Zo hield de bezoekende doelman met een beenveeg Martin van de openingstreffer. Na 8 minuten ging de bal op de stip nadat de Eupen goalie de doorgebroken Martin neerhaalde. Dit werd slechts bestraft met geel, daar waar een rode kaart meer op zijn plaats was geweest. Tot overmaat van ramp stopte de doelman de strafschop van Martin. Eendracht bleef verder de betere van Eupen met meer veldoverwicht. Martin kwam een voetlengte te kort om een voorzet van Jelle Geenens binnen te tikken. Tegen het spelbeeld in moesten de Ajuinen met een achterstand de rust in. Vlak voor de rust kon Jong Eupen haar eerste doelkans meteen verzilveren.

Ook in de tweede helft bleef Jong Eendracht Aalst de evenknie van de leider en ging het naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Lapage trapte de eerste kans over de kruising. Even later mocht De Koker alleen op doel af, maar zijn lobbal ging over. Van Der Hoeven haalde ook nog eens knap uit vanop 20 meter, en had wat later pech dat zijn kopbal bij een hoekschop net over ging. En Eupen? Dat beperkte zich tot het verdedigen van hun voorsprong met irritant spel (tijd winnen). De uitgekookte bezoekers konden in minuut 82 de wedstrijd ook nog beslissen op de counter: 0-2. Even later moest Eendracht nog met tien verder na een rode kaart voor Lapage. Zo keerde de leider met 3 onverdiende punten terug huiswaarts.

Op maandag 8 september speelt Jong Eendracht Aalst haar volgende wedstrijd op bezoek bij STVV.

E.Aalst: Mertens, Van Holsbeeck, Ardans(46′ Lapage), Geenens F., Geenens J., Coppens, Merckx, Van Hauwermeiren (63′ Van Impe), De Koker, Martin (46′ Van Der Hoeven), Ndefe (63′ De Mesmaeker).

Doelpunten: 39′ 0-1, 82′ 0-2.