Ladies op de afspraak in seizoensopener

Ladies op de afspraak in seizoensopener Ladies op de afspraak in seizoensopener

Onze Eendracht Aalst Ladies in Eerste Klasse maakten indruk in hun eerste 45 minuten van het nieuwe seizoen tegen Zulte Waregem. Hoge druk, snelheid van uitvoering en veel beweging zorgden ervoor dat de bal
ongrijpbaar was voor de West-Vlamingen. Uit de vele kansen konden de Ajuinen 3 doelpunten puren. Aanwinst Elien Van Wynendaele, die 2 jaar geleden nog voor de Red Flames uitkwam, opende de score met een afstandsschot uit de
tweede lijn. Op het halfuur kopte Henriette Awete een voorzet van Anke Vanhooren aan de tweede paal binnen. Evy De Smedt dribbelde zich naar een 0-3 ruststand. Zulte Waregem mocht blij zijn dat de achterstand nog niet verder
opgelopen was.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg druk te zetten maar Eendracht gaf geen krimp en nam de wedstrijd weer in handen. Er volgden opnieuw heel wat doelkansen waaruit nog slechts éénmaal gescoord werd.
Opnieuw Elien Van Wynendaele kopte raak na een hoekschop van Laurence Marchal. Toen de Ladies even de concentratie verloren konden de West-Vlamingen nog tegenprikken.

De Ladies spelen komende zaterdag 31 augustus al een
eerste topper tegen Fémina WS Woluwe. Aftrap om 14u00 in het Pierre Cornelisstadion. (BBQ op Zandberg van 11u30 tot 14u en van 17u tot 21u)

EA Ladies: Maes, Van Ackere (80′ Vindevoghel), Van Wynendaele, Van Loock, Vanhooren (60′ Vanderdonckt), De Smedt, De Smedt, Van Mingeroet, Awete (70′ Van De Keere), Van Der Biest, Marchal, Andries.

Doelpunten: 15′ Van
Wynendaele 0-1, 32′ Awete 0-2, 38′ De Smedt 0-3, 70′ Van Wynendaele 0-4, 75′ Blomme 1-4.