Torhout stopt zegereeks beloften

Torhout stopt zegereeks beloften Torhout stopt zegereeks beloften

De wedstrijd tegen KM Torhout kondigde zich door de vele regen aan als een moeilijke opdracht. Het veld op Zandberg lag er dan ook zeer glad bij. De eerste helft had Jong Eendracht Aalst de wedstrijd volledig in handen en kregen ze dan ook als enige team enkele kansen. Vlak voor het halfuur kon Maarten Matthijs er verdiend 1-0 van maken. De West-Vlamingen hanteerden steeds de lange bal waardoor het extra moeilijk werd om te voetballen.

De Aalsterse beloften vatten de tweede helft ongeconcentreerd aan en incasseerden snel twee tegendoelpunten. Torhout dacht na die voorsprong niet meer aan voetballen. De paal en een sterke bezoekende goalie hielden Eendracht vervolgens van de gelijkmaker. In de slotfase werd ook nog een doelpunt afgekeurd voor al dan niet buitenspel. De scheidsrechter stond er dan ook alleen voor. Jong Eendracht Aalst blijft wel tweede op vier punten van leider Harelbeke. Volgende week trekken ze naar Menen om revanche te nemen voor deze uitschuiver.

E.Aalst: Medard, B. Schoukens, Van Hauter, Vaeyens, Adriaens (66′ Heyvaert), Heirman (54′ Gyselinck), Van Belle, M. Schoukens, Mayanda Ngoma (54′ Egerickx), Emhandi, Matthijs.

Doelpunten: 25′ Matthijs 1-0, 1-1, 1-2.