U21 met opgeheven hoofd uit duel met landskampioen

U21 met opgeheven hoofd uit duel met landskampioen U21 met opgeheven hoofd uit duel met landskampioen

De eerste wedstrijd met inzet voor onze beloften was meteen een kanjer. Landskampioen RSC Anderlecht kwam op bezoek in het Pierre Cornelisstadion voor de U21 Beker van de Pro League. De wedstrijd kwam afwachtend
op gang waar het balbezit vooral voor paars-wit was. De jonge Ajuinen stonden sterk in blok en gaven nauwelijks kansen weg. Zelf aan de overzijde voor gevaar zorgen zat er voor Eendracht evenwel niet meteen in. Even
voorbij het halfuur sloeg Anderlecht tweemaal toe in drie minuten. Via een snelle omschakeling werden enkele individuele fouten afgestraft. Beide doelpunten kwamen van de voet van het Ghanese toptalent Mohammed Dauda. Kort voor
de rust stak Eendracht enkele malen de neus aan het venster maar de aansluitingstreffer bleef uit.

Na de rust lag het tempo wat lager en kon Jong Eendracht Aalst de hele tweede helft gelijke tred houden met RSCA. Enkele
minuten voor affluiten bracht Brian Marmitte de vlam in de pijp. Op aangeven van Mouad Emhandi kon hij knap scoren. Eendracht ging op zoek naar de gelijkmaker maar moest in de extra tijd nog de 1-3 toestaan. De jonge
Ajuinen mogen met opgeheven hoofd terugblikken op deze wedstrijd en uitkijken naar het volgende bekerduel in en tegen Sporting Charleroi op maandag 4 september.

E.Aalst: Devriendt, Van Belle, Gyselinck,
Schoonjans (87′ Egerickx), J. Geenens, Vanderpoorten (50′ De Koker), Marmitte, Van Gysegem (81′ De Mol), Emhandi, Mayanda (60′ Raveydts), Godart.

Doelpunten: 33′ 0-1, 35′ 0-2, 88′ Marmitte 1-2, 92′ 1-3.