Supporter van de maand: Hendrik Daelman

vrijdag 15 december 2017 - 21u27

Het clubbestuur heeft deze week Hendrik Daelman (65) uitgeroepen tot 'Supporter van de maand' december. Voorzitter Patrick Le Juste maakte de felicitaties telefonisch over aan de fervente Eendracht-supporter, die woonachtig is in Denderleeuw. Vooraleer hij de derby mee op gang zal trappen, zal Hendrik ook zijn bekendste carnavalsnummer allertijden ten beste geven.

Houten balkjes

Onze supporter van de maand is er al bij sinds begin de jaren zeventig. "Op school had ik steeds horen vertellen over 'den Iendracht'. Mijn schoonbroer loodste mij mee naar het Pierre Cornelisstadion. Ik zag er school- en carnavalsmakkers terug en had de smaak meteen te pakken. De zitplaatsen waren toen nog wit en zwart geverfde houten balkjes. Toen de staanplaatsen achter het doel (kant scorebord) verdwenen, zijn wij ook definitief verhuisd naar de legendarische K. Die tribune had nooit afgebroken mogen worden. De eerste indrukken van de nieuwe K zijn alvast positief. Als de club nog voor wat beschutting kan zorgen aan de achterzijde, staan we weer helemaal op ons gemak."

Carnavalskraker

In 1988 bracht Hendrik voor het eerst het lied 'Oilsjt, goi stad van men droeimen', verkozen tot beste carnavalsnummer ooit. Sindsdien zingt hij het samen met de carnavalisten, hand op het hart, tijdens de popverbranding. "De eerste keer dat ik het in het Pierre Cornelisstadion zong was voor onze Europese thuiswedstrijd tegen Levski Sofia. Onvergetelijk. Met de carnavalswedstrijden sta ik ook op het veld. Uit de mooiste herinneringen springt de Europese campagne er natuurlijk uit en de promotie naar de hoogste afdeling. Maar ook in Tweede Klasse hebben we mooie wedstrijden gezien."

Okpara en Yala Lusala

Gevraagd naar zijn favoriete speler allertijden schetst Hendrik liever een type speler. "De inzet is voor mij het belangrijkste. Spelers die de mouwen opstropen, ook al hebben ze geen grote kwaliteiten. Elk jaar hebben we er wel zo gehad. Er zijn hier veel goede spelers gepasseerd, kijk naar Dries Mertens. Om een favoriete speler te noemen: doe dan maar Godwin Okpara, een topverdediger. Uit de huidige kern was Bigen Yala Lusala vorig jaar voor mij de man van het seizoen. Met een enorme inzet heeft hij zich weten op te werken. Deze jaargang heeft de jonge Falko Geenens mij al het meeste weten te bekoren."

Bij de buren

Hendrik is indertijd zijn vrouw naar Denderleeuw gevolgd. "Ik ben er 41 jaar brandweerman geweest en heb dus enkele Dender-supporters onder de vrienden. Natuurlijk plagen we mekaar wel eens. Maar ik ben Aalstenaar in hart en nieren gebleven. Na 37 jaar ben ik gestopt met AKV De Tettemoesjen, nu zit ik met mijn zoon en de vrienden nog in een losse groep.", aldus nog onze Supporter van de maand die zijn nominatie te danken heeft aan zijn zoon Peter Daelman.

Ben jij ook een echte Iendrachter of verdient één van jouw medesupporters het wel om uitgeroepen te worden tot 'Supporter van de maand'. Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een korte voorstelling en een motivatie. De reeds ontvangen inzendingen blijven het hele seizoen geldig.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres