Megafoon toegelaten in het Pierre Cornelisstadion

woensdag 28 november 2018 - 21u13

Op de laatste supportersvergadering van 8 november werd het niet mogen gebruiken van de megafoon nadrukkelijk in vraag gesteld door de supporters. Eerst en vooral leert een analyse ons dat heel wat clubs dit doen juist om te vermijden dat verwijten naar het arbitrale trio of kwetsende spreekkoren nog duidelijker zouden gehoord worden. Het dient gezegd dat iedere club dit optioneel kan beslissen in zijn artikel 15 van het reglement van inwendige orde, wetende dat de eerste 14 artikels van hogerhand zijn opgelegd. Het is al evenzeer correct dat dit bij Zulte Waregem een groot succes is en dat kan het ook in onze club worden maar dan moeten een aantal spelregels duidelijk gevolgd worden.

  • Het moet minimum 14 dagen voor de betreffende wedstrijd worden aangevraagd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • De aanvrager zal dan ook met de toelating die overgemaakt zal worden de megafoon binnenbrengen in het stadion. De aanvrager draagt de verantwoordelijkheid omdat hij of zij dit instrument positief en ludiek kan gebruiken of misbruiken. Onder dit laatste verstaan we opruiende, kwetsende, racistische of negatieve taal. Zeggen dat het niet uit haar of zijn mond kwam, zal dan ook niet als excuus kunnen gebruikt worden.
  • In dit laatste geval wordt de megafoon in beslag genomen tot na de wedstrijd en laat het zich dan raden dat een nieuwe aanvraag nog kritischer zal worden bekeken.
  • Diegene die zich hier aan bezondigt, krijgt een officiële waarschuwing wat dus betekent dat hij of zij enkel en alleen kan veroordeeld worden indien nogmaals gelinkt aan dezelfde feiten.

Diegene(n) die een waarschuwing hiervoor hebben gekregen mogen rekenen op een poging tot clementie van de club. De term “poging” spruit voort uit het feit dat we hiervoor een demarche moeten doen bij de voetbalbond.  Deze waarschuwingen zijn trouwens pas gegeven nadat geweigerd werd om deze af te geven aan de hoofdsteward nadat de vraag gesteld werd. Last but not least is onze club altijd bereid tot dialoog en het constructief aankaarten van zaken, die de sfeerbeleving ten goede komen. Ludieke en positieve acties, die de infrastructuur en de normen en waarden van onze club respecteren, zullen met een gunstig oog bekeken worden.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres