Supporter van de maand: Clement Marcoen

donderdag 12 september 2019 - 10u53

De aftrap van de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle werd gegeven door supporter van de maand Clement Marcoen (76) uit Leidschendam (Nederland). De uitgeweken Aalstenaar is ongetwijfeld onze verst wonende abonnee en heeft er al jarenlang 200 kilometer (enkele rit) voor over om de thuiswedstrijden van zijn favoriete ploeg bij te wonen.

Afstand

Clement woont al 50 jaar bij onze noorderburen. "Na de KU Leuven ben ik naar Rotterdam verhuisd voor mijn opleiding tot chirurg. Omdat ik er mijn draai gevonden had, ben ik in Nederland gebleven met mijn vrouw. Als Aalstenaar vond ik het wel mijn plicht om supporter te blijven van den Iendracht. Sinds 1992 ben ik nagenoeg onafgebroken abonnee. Meestal rijden we in één dag heen en terug maar soms maken we er ook een weekendje van bij de familie."

Vriend Karel Voogt

Zijn eerste herinneringen dateren van de jaren vijftig. "Mijn eerste idolen waren Karel Voogt, die ik persoonlijk goed kende, en Gaston Van Der Elst. Mijn vader werkte in Garage Central (aan de Haring) samen met Karel, die verkoper was. Hij vormde een ongelooflijk duo met Adolf De Buck. Ik weet nog dat ik in Eerste Klasse op een stoeltje langs de zijlijn zat, want de tribunes zaten vol. Toen zorgden 2 agenten en een hond ervoor dat iedereen rustig bleef."

Dries in tranen

Ook Dries Mertens heeft een plaats in zijn hart. "Na die slotwedstrijd tegen Cappellen degradeerden we in 2006 onverdiend naar Vierde Klasse. Wat mij bijgebleven is, zijn de tranen van Dries Mertens. Hij was ontroostbaar. Ik vond het geweldig hoe iemand na 4 maanden zich al zo verweven voelde met de club. Uit de huidige ploeg is Cédric Mitu mijn favoriet. Hij is zo ongelooflijk snel en doet altijd zijn best." (Clement kreeg na zijn aftrap nog een handshake van Mitu op het veld, nvdr)

Supporter van de maand

Ben jij ook een echte Iendrachter of verdient één van jouw medesupporters het wel om uitgeroepen te worden tot 'Supporter van de maand'. Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een korte voorstelling en een motivatie. De reeds ontvangen inzendingen uit de voorbije seizoenen blijven geldig.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres