• KAV Dendermonde vs. Eendracht Aalst
    woensdag 25 juli 2018 - 19u30

Filmploeg palmt jeugdcomplex Zandberg in

donderdag 12 oktober 2017 - 15u52
Stijn Coninx met hoofdrolspelers Louis Talpe, Jan Decleir en Elke Van Mello

Afgelopen maand waren er heel wat opnames in Aalst voor de verfilming van het boek "Niet schieten, dat is mijn papa!". Geschreven door Aalstenaar David Van de Steen, die zijn beide ouders en zus verloor bij de laatste en ook  bloedigste overval van de Bende van Nijvel in 1985.  David zelf raakte toen zwaargewond aan de Delhaizewinkel.

De overval is in die 30 jaar onopgelost gebleven. Met de film wordt gehoopt om minstens een collectieve verontwaardiging uit te lokken, die er misschien wel toe kan leiden dat sommigen wroeging krijgen en gaan praten. Na de Pontstraat, de Parklaan en het kerkhof vonden de opnames de voorbije 3 dagen plaats in de Hyacinthenstraat, waar het ouderlijk huis van David Van de Steen gelegen is en ook vlakbij Zandberg.

De productieploeg mocht de installaties van ons recent opgefriste jeugdcomplex gebruiken. In de vergaderzaal werden de acteurs en actrices geschminkt, in de kantine werden de opnames voorbereid en de middagbreak gehouden. Regisseur Stijn Coninx liet ons op zijn beurt een kijkje nemen achter de schermen.

Op de foto's hieronder herkent u naast Stijn Coninx ook onder meer nog Jan Decleir (grootvader David), Louis Talpe (vader David), Elke Van Mello (moeder David),  Zita Wauters (zusje David) en Mo Bakker (de jonge David). In oktober 2018 komt de film in de bioscopen.

Foto's: Kenneth Demaret

banners 01

banners 02

banners 03

willems veranda'splastiek hofstadebetfirstdsvalckenier jartazi

coachpartnersarijsdetroyeralpharamen aalst

goeiedaggosportdigitpoint  webdesign aalst  

aalsttvvianococacolajupiler

Van Tilburg Online Tuinmaximaal.be logo parkago flyerzone Erdi.nl