Uniek stuk uit Bulgarije voor de Expo 100!

zondag 04 november 2018 - 00u10
De shirts uit de historische Uefa Cup-duels van 1995 binnenkort te bezichtigen.

De voorbije dagen vond er in Bulgarije een online veiling plaats voor een origineel wedstrijdshirt van Levski Sofia uit het seizoen 1995-1996. Een shirt met een speciale betekenis voor SC Eendracht Aalst want tegen de Bulgaarse topclub werden toen onze eerste Europese wedstrijden betwist en gewonnen zoals bekend. Omdat Levski maar 1 seizoen met deze uitrusting speelde was dit een zeldzaam stuk waar Eendracht-medewerker en verzamelaar Yves Janssens al jarenlang vruchteloos naar op zoek was. Nu wist hij het collecters item te bemachtigen. Het ging onder de digitale hamer voor om en bij de 1.800 euro. Dit zou niet mogelijk geweest zijn zonder de steun van voorzitter Patrick Le Juste, een groep Eendracht-sponsors en verschillende supporters, waaronder ook 'De Eendrachters'. 

Op de Expo 100 volgend jaar zullen de Europese Eendracht-shirts van Godwin Okpara en David Paas dus geflankeerd kunnen worden door een origineel wedstrijdshirt van Levski Sofia met rugnummer 13 (toen gedragen door Vladimir Yonkov en Radostin Roussev, nvdr). Er hangt nog een verhaal vast aan het Bulgaarse truitje want tijdens datzelfde seizoen verdween hun co-sponsor Bulstrad van het toneel. De nieuwe sponsor Citron GSM werd gewoon over de oude gestreken. Binnenkort dus in Aalst!

Heb jij ook uniek materiaal dat interessant kan zijn voor de 'Expo 100'? Of ken je iemand die in het bezit is van Eendracht-relikwieën die niet mogen ontbreken? Laat het even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres